Ивет Лалова: Дадох всичко от себе си на този финал, бягах от душа и сърце



Ивет Лалова се завърна от Световното първенство по лека атлетика в Пекин след успешното си представяне и достигане до финал на 200 метра. След като преди четири години зае седмо място на 100 метра по време на световния шампионат в Дегу, в Пекин Ивет стори същото на двойно по-дългата дистанция. За достигането си до финала българската звезда в спринта записа и личен рекорд - 22 секунди и 32 стотни.

"Дадох всичко от себе си на този финал. Бягах от душа и сърце, бях много изморена. Нямаше място, където да не ме боли, защото вече пет дни подред бягах. Опитах се да се забавлявам, но напрежението е много голямо. Ще приема този успех като огромна мотивация за следващата година”, разказа Ивет пред Нова телевизия.

Най-добрата българска спринтьорка се завърна в спорта след изключителна битка и с огромна воля. Само година, след като записа най-доброто си класиране изобщо - 4-то и 5-о място на 100 и 200 метра на Олимпийските игри в Атина през 2004-а, Ивет пострада жестоко по време на загрявка преди турнир. Дългият период на операции след бедрената фрактура и времето, нужно за възстановяване, преминаха и така тя пое по новия си път в леката атлетика.

От 2008 г. досега Лалова успя да постигне една дълго преследвана цел, а именно - да стане европейска шампионка на 100 метра. Това се случи през 2012 г. на шампионата в Хелзинки. Три години след този успех сега вече в Пекин на световната сцена Ивет отново напомни за себе си с финала на 200 метра.

Вече на 31 години мнозинството от атлетите трудно намират сили, за да продължат в тежката подготовка за големите първенства. Националната ни рекордьорка на 100 метра обаче е готова да направи това като благодарност към хората, които винаги са я подкрепяли и най-вече заради своята собствена любов към леката атлетика, която превърна Ивет Лалова в един от най-великите спортисти в историята на България.

"Никога не съм била толкова уверена и концентрирана и толкова наясно точно какво трябва да направя”, споделя Ивет Лалова.

Красавицата от София, носеща прозвището най-бързата бяла жена, вече гледа и към своето бъдеще извън пистата като състезател. Спринтьорката обаче остава близо до любимия си спорт. Преди три години тя основа собствен лекоатлетически клуб, като днес една от нейните най-малки последователки беше сред първите посрещнали Ивет на българска земя. По отношение на състезателните си ангажименти Лалова има старт идната събота и неделя на клубното първенство на Турция.



Източник: 24 часа





Коментари

горе