Геройство на наша гимнастичка, отказала операция заради Световното



Изключително геройство е проявила една от гимнастичките ни - Мария Матева. Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева съобщи, че талантливата грация е имала сериозен здравословен проблем, но въпреки това е стиснала зъби й е участвала на Световното в Щутгарт, където опита да спечели квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро следващото лято.

"Много ни се искаше да вземем две квоти на индивидуалното. Мария Матева имаше основателни причини, тя е изключителен състезател, но подготовката й беше много нарушена. Мария трябваше да се оперира, но отказа, тъй като много искаше да участва на Световното. Сара Стайкова беше откритието там. Мечтаехме за още една квота, но сме щастливи и на тези две (б.р. - на Владинова и на ансамбъла). Вярвам, че догодина ще ви дадем повод за много повече гордост и радост. Вярвам в това", коментира Раева.

"Искаше ми се друг завършек на състезанието. Както си го представях всяка вечер като заспивах. Щом си затворех очите и си представях сълзи от щастие на Kiss and Cry. Явно Господ така е решил", каза Мария Матева след участието в Щутгарт.

"Човек никога не знае лошия късмет от колко по-лош го е стасил. Това състезание вече мина и остава за гърба на всяка от нас. Може само да ме мотивира повече за следващата година. Очертава се една жестока подготовка със завладяващи композиции и страхотни музики, които ще се стремим да се видят възможно най-бързо на състезанията в изработен вид. Пожелавам успех на всички класирали се на Олимпийските игри в Рио, но да не се успокояват, че съм завършила назад в класирането на това състезание", добави възпитаничката на Петя Монева.



Източник: Блиц





Коментари

горе