Дете без алергии? За ябълките през бременността



Консумацията на ябълки по време на бременността в достатъчно количество може да осигури на бъдещото ви дете добро здраве без алегрии и астма. До това заключение достигната американски изследователи-имунолози от Детройт. В рамките на изследването си те са проучили детайлно хранителното меню на бременни жени.

Една ябълка на ден по време на бременността оказва профилактичен ефект, категорични са учените. Те съветват ябълките да присъстват в менюто на бъдещата майка всеки божи ден в продължение на цялата бременност.

За да постигнал реален резултат в проучванията си, учените са проучили не просто храненето на бременни жени, но и здравословното състояние на децата им. Анализирани са данните на над хиляда деца на възраст от раждането до 5-ата година.

Изследвани били белите дробове, кръвта и общото състояние на децата. Резултатите показали, че майките, които са яли ябълки през цялата си пременност, се радват на рожби, по-малко засегнати от астма и алергии. Според изследователите, този плод намалява риска от проявя на алергии и астма с почти 40 %.

За ползите от ябълките сме ви говорили много пъти. Не е случаен фактът, че те са сред първите храни в менюто на бебетата. В този плод се съдържа изобилие от полезни вещества, в частност флавоноиди и други антиоксиданти.



Източник: dete





Коментари

горе