Български учител е на крачка от 1 млн. долара



 Български учител е на крачка от 1 млн. долара

Една българска учителка може да спечели  1 милион долара. Таня Борисова е номинирана за "Най-добър учител в света". Пътят към детските сърца минава през добрата грижа и обновяването на учебната база. За учениците и учителите в 60-то основно училище в София промяната е започнала преди няколко години, когато директор на училището става Борисова.

"Работата на преподавателя е е много отговорна и носи голямо удовлетворение. За мен тази професия е мисията на живота ми", сподели тя в ефира на Нова телевизия.

Световните награди за най-добър учител се връчват за втора година. Те са еквивалент на нобеловите награди, а почетен председател е бил Клинтън. Обикновено спечелените пари се дават за благотворителни каузи. Шансът да спечели Таня Борисова получава от друг учител от частна школа с една кауза - българските учители отново да се почувстват значими.

Наградата от 1 милион долара ще сбъдне мечтата на Таня. Тя има намерение да направи дневен център за деца с увреждания. Номинациите се приемат до 10 ноември.



Източник: Кмета





Коментари

горе