След слънчев и топъл изборен ден още 4 седмици така (ДЪЛГОСРОЧНИ ПРОГНОЗИ)



Тихо и слънчево ще бъде времето над по-голямата част от страната днес, а температурите ще продължат слабото си повишаване, гласи прогнозата на НИМХ към БАН. Според прогнозите на различни синоптици ще последва дълъг период от 3-4 седмици с преобладаващо слънчево време и минимални количества валежи. Падането на първия сняг се очаква след 20 ноември  В сутрешните часове в низините видимостта ще е намалена, а на места ще има ниска слоеста облачност. До пладне обаче навсякъде ще се проясни. Максималните температури за деня ще са между 14 и 19 градуса, в София – около 15°. В Северна и Източна България ще духа слаб вятър, в югозападните райони ще е тихо.

Прогноза за ноември за района на София от специализирания метеосайт accuweather.com

Слънчево ще е и над планините, където ще духа слаб вятър, по Сторопланинското било - и умерен, от север. Максималната температура на височина 1 200 метра ще достигне 12 градуса, на 2 000 метра ще е около 6°. Валежи не се очакват.

По Черноморието ще е слънчево със съвсем слаб вятър, а дневните температури ще достигат 15-17°. Вълнението ще е слабо – 1-2 бала.

Към средата на седмицата в по-голямата част от страната ще е почти тихо, с минимални температури между 0 и 8°, а максимални - между 12 и 17°. 



Източник: Блиц





Коментари

горе