Бойко в атака: Писна ми да ходя и да им оправям бакиите



Бойко Борисов отвърна на нападките и обясни защо е предпочетен новия концесионер на "Горубсо"-Мадан. Той има мини в Златоград, живее в същия район и има дългогодишен опит работата в тази сфера.

„Те раздържавиха държавата от рафинерии до мини и сега аз само ходя да им оправям бакиите. Искат да закрием и рафинерии, и мини и всичко да отиде на внос. Акцизите и митита вместо да отидат в държавния бюджет, да отидат в австрийския бюджет. Питайте ги по-конкретно вече, защото започват да ме дразнят”, заяви Борисов по време на посещението си в Мадан.

Новият концесионер Николай Вълканов е обещал да се подобрят условията на труд, а работниците имат готовност да започнат работа през новата седмица.

Според Вълканов до края на 2012 година ще бъдат открити над 700 нови работни места в Мадан. Той гарантира, че заплати няма да закъсняват и даде за пример „Горубсо" - Златоград, където миньорите получавали възнагражденията си редовно.

"Наясно сме какво ни чака и че сигурно „Горубсо Мадан” има още задължения, които никой не ги знае, но ние знаем как да се справим", заяви новият концесионер. Той допълни, че ще бъде възстановена работата и на рудниците „Върба”, „Печинско” и „Шахоница”.

Междувременно Бойко Борисов договори и футболен мач между "Тигрите" от Бистрица и отбора на Мадан.



Източник: Днес.БГ





Коментари

горе