Два пъти бит лекар: Ако пак ми посегнат, и аз ще удрям



Лекар от Хасково е готов да бие пациенти, ако и те му посегнат. Решението дошло, след като младият медик, който скоро беше нападнат на работното си място, разбрал, че побойникът му за пореден път няма да лежи в затвора, съобщава bTV.Д-р Никола Ганашев от хасковското спешно отделение за втори път тази година е нападнат в момент, когато оказва първа помощ на пострадал. „Бяха баща и син. Нападна първо бащата, след така получилото се сборичкване, при вида на гърба ми, на другия пациент изглежда му дойде куражът, скочи и ме удари в гръб”, спомня си той.

Дни по-късно лекарят разбира, че бащата дори не е подведен под отговорност за хулиганство например, а непълнолетният му син, нанесъл последния удар, е осъден условно и вече е колежанин в Англия. За лекаря подобна безнаказаност е като болест, която е на път да зарази и самия него.

„Освен лекар тук трябва да си и боксьор - това се оказва в крайна сметка”, констатира той.

Прокурорът по делото, приключил го по бързата процедура уверява, че наказанието е справедливо. „Има разлика при определяне на самото наказание, в случая още повече говорим за непълнолетен и самото наказание по закон се редуцира”, разясни Емилия Генова от Районна прокуратура-Хасково.

Съдията също е категоричен, че макар и условна, присъдата е тежка. Защото можело да е и пробация.

Законът вкарва в един отбор лекари, съдии, прокурори и полицаи. А нападенията срещу тях като длъжностни лица се класифицират като тежки престъпления, за които се предвижда затвор.

На въпрос към магистрата, ако неговият нос беше счупен, дали присъдата, която е произнесъл, би го удовлетворила, Гроздан Грозев от Районния съд в Хасково отговори: „Бих останал доволен от една такава присъда”.

След разходката по коридорите на Темида медикът се чувства победен.

„Просто обществото да си направи изводите за това до колко съдебната система пази гражданите и длъжностните лица в тази държава”, коментира той.

Съдебната битка на лекаря продължава - с жалби и граждански искове до всички инстанции.
 



Източник: Блиц





Коментари

горе