Гласове: Щом Тервел е победил халифата, и Европа може



Третата световна война започна на 13-и, петък, този месец. Военният разгром на Ислямска държава ще бъде само епизод от тоя война, която вероятно ще продължи дълги години, вероятно и десетилетие. Основният враг не е ИД, която по военен път е лесно победима. 101 дивизия на морската пехота на САЩ плюс две руски танкови дивизии ще се справят с ИД на терен за две седмици. Но войната не е срещу ИС, а срещу исляма. А той не е толкова религия, колкото политическа доктрина, обвита в религиозни алабализми. Иска и политическата власт, и то целия свят, по законите на шериата.

Това е опасното, тъй като модерното човечество не се е сблъсквало с това.
А и явлението ИД ще се повтаря. Дори ако формацията бъде унищожена в Сирия и Ирак, подобна ще възникне някъде в Близкия изток или Африка. 

Нямаме избор, след като са ни обявили война, не можем да се предадем. А що се касае до мощта на Европа - тя е наистина от Ванкувър до Владивосток, както беше казал един пловдивски политик. За това има сериозни аргументи - продукт на европейската цивилизация са и Русия, и САЩ и Канада. Северното полукълбо на планетата всъщност е Европа, не само ЕС. Тези общества, особено САЩ и Русия, притежават две огромни високотехнологични армии от по 2.5 млн. души. Някои европейски страни - Великобритания, Франция, също имат солидни армии. Те много лесно могат да се справят с военната заплаха, ако действат решително и смело. Друг е въпросът дали ще съумеят да се справят с идеологическата битка с исляма. Сигурно ще могат, след като се справиха с комунизма, който много прилича на исляма като обществена идеология - искаше да наложи всесветска комунистическа държава. А СССР беше победен по чисто икономически път, без война. Вярвам, че и ислямът като идеология може да бъде победен. Най-великите умове на Европа да разработят план, който би трябвало да включва и засилена мисионерска християнска дейност.

Европа може да ползва опита си от средните векове. Тогава който иска да влезе в Европа отвъд линията Рейн-Дунав, целува кръста, потапя глава във водата и става християнин. Покръстили сме и готите, и хуните, и славяните, и аварите, пък и българите. Иначе ще се чудим как е възможно трето и четвърто поколение, отраснало в Брюксел, да прави атентати. 

Нека европейците научат урок и от хан Тервел, първия победител на халифата
през 717 г. Тервел веднага ударил арабския лагер, изсякъл ги е безмилостно като тръстики. И сега трябва да воюваме, ако искаме да оцелеем, да запазим ценностите си. Това е  цената. А започнеш ли война - трябва да воюваш безмилостно. Срещу нас има варварство. Няма сблъсък на цивилизации - просто няма цивилизации, ние имаме цивилизация, те имат варварство.



Източник: Марица





Коментари

горе