Операция "Плюшено Мече": Един дарител, едно дете, един НОВ подарък



Операция ФРОНТ Ви показва една прекрасна инициатива на фона на ескалиращата световна обстановка. Предайте мира, любовта и семейния уют нататък! Ето какво пишат от екипа на провеждащата се за 8-ма поредна година Операция „Плюшено мече“:

Здравейте, прекрасни хора на майка България!
Операция „Плюшено Мече“ навършва 8 години!
Много от вас добре знаят за нашата инициатива – все пак миналата година посетихме 695 деца в 33 дома из цяла България! За това сте изцяло виновни вие – приятелите на „Плюшено Мече“! Сърдечен поклон!

Ние НЕ събираме дарения под каквато и да е парична форма! Ако някой се представи като член на нашия екип и ви иска пари, моля, уведомете властите!

Подаряване на индивидуални персонални коледни подаръци на деца от ДДЛРГ, ЦНСТ, ДДУИ, Дом „Майка и Дете“ и SOS селища. Осигуряване на общи материали и пособия за самите домове;

Операция „Плюшено Мече“ подарява само НОВИ играчки, дрехи и др., купени специално за конкретно дете от списък!

Тази година ще се развихрим до край и ще обиколим цяла България!

Но преди това – кратък увод за новите ни приятели:

Операция „Плюшено Мече“ е доброволческа инициатива, която постави скромното си начало преди цели 8 години с един дом за деца в неравностойно положение в град Бургас и през тези 8 години успя да набере толкова сила, инерция, подкрепа, любов, доброволци и дарители, че тази година сме решили да обиколим цяла България и да посетим всички домове и всички деца в нашата красива родина!

Добре дошли в българската работилница за подаръци на Дядо Коледа!

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНИЦИАТИВАТА

Един дарител, едно дете от дом с писмо до Дядо Коледа, един подарък и една България грейнала от усмивките на всичките й деца!

КАК РАБОТИ

1. Екипът на „Плюшено Мече“ публикува списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа. (click!)

2. Един дарител избира едно дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка
3. Ние преглеждаме всички коментари по хронологичен ред, ако харесаме коментара ви и запишем името ви до това на детето в списъка – то вие сте дарителя за това дете. ( ако не харесаме коментара ви и ви пишем като отговор-коментар, че трябва да изберете друго дете – то това означава, че някой дарител преди вас вече е заявил желание да дари на същото дете. В такъв случай просто можете да изчакате следващия списък, ако този вече е изпълнен)

3. Ако до номера на списъка видите – „ИЗПЪЛНЕН ♥“ , това означава, че всички деца от този списък има дарител, но ние чакаме много списъци и ги качваме веднага щом ги получим, така че не се притеснявайте.

4. Ако сте одобрен дарител трябва да купите подаръка, за който сте записан (задължително НОВ – от 3 години работим само с нови дарения)
5. Опаковате го прилежно и красиво
6. Надписвате подаръка (име на дете, възраст, дом, град, регион)
7. Преди 11 ДЕКЕМВРИ Изпращате или оставяте лично подаръка в пункта посочен в списъка, в който вие сте дарител.
7. Нашият екип разпределя/сортира/проверява подаръците
9. Уверяваме се, че всички деца имат налични подаръци преди датата насрочена за посещения в конкретния дом
8. Публикуваме датите, в който ще посетим всеки дом
9. Всеки дарител/доброволец е добре дошъл с нас при децата на предварително уговорената дата

НОТА БЕНЕ! : има редки случай, в които поради естеството на дома (примерно в някои от домовете за деца с увреждания, във всички дом Майка и дете и някои от ЦНСТ институциите) няма да ни бъде разрешено да се видим с децата и лично да раздадем подаръци, поради разбираеми причини, но ние ще проследим през годината дали подаръците и даренията все още са там, където трябва да са и ако остановим злоупотреби ще изключим съответния дом/център от списъците ни за следващата година и ще докладваме в министесрството.)

10. Сформираме екипи с коли и доброволци, които да посетят всеки дом – ТУК ПАК ЩЕ ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВАШАТА ПОМОЩ!

10. Посещаваме дома/ запознаваме се с децата/ подаряваме лакомства и подаръците/ говорим и играем с тях (често децата подготвят празнична програма, за да покажат колко са талантливи ипрекрасни)

НОТА БЕНЕ: снимки на децата НЕ се правят, освен ако не носят маски домино и директора на институцията не е дал/а разрешения преди това!

11. Докладваме за нашия успех на всички участници в инициативата (снимки, дарителски актове, благодарствени писма, истории и т.н.)

Ние нямаме търпение магията да започне! А вие?

ОЧАКВАМЕ ВИ!“ 



Източник: СВОБОДНО СЛОВО





Коментари

горе