Сортовете БГ младо вино бият божолето по качество



Българското младо вино побеждава по качество популярното френско божоле, категорични са експерти. Едно от предимствата на родния еликсир е, че въпреки малката си територия имаме много сортове грозде, от които се прави младо вино. Има го във вариации на червено, бяло, розе, докато френският сорт е само един. Това съобщиха за „Новинар” организаторите на фестивала „Дефиле на младото вино 2015 ”, който ще се проведе в Пловдив на 27, 28 и 29 ноември.

„Дори френски сомелиери, които са посещавали наша изба, са признали превъзходството на българското младо вино пред божолето, изтъкнаха производители. И допълниха, че интерес към еликсирите ни има не само в Европа, но и в Китай и Япония.

Най-новите и изтънчени сортове вина ще могат да опитат любителите на еликсира този уикенд в Пловдив. Към представянето на напитките ще бъдат демонстрирани и различни храни, които се съчетават отлично с различните сортове вина, допълниха организаторите. Официалното откриване на фестивала в Пловдив е в събота и на него ще присъства и парламентарният председател Цецка Цачева.

Преди това заведенията в града под тепетата също са приготвили изненади за своите посетители. От четвъртък в някои барове и кафенета са се подготвили със специална програма и дегустации за празника на младото вино.

Фестивалът ще се проведе паралелно с международната среща с туроператорите, казаха още организаторите. По думите им още от лятото е имало много запитвания за туристически пакети в Пловдив за празника през ноември. Резервации за хотели в града има и от много чужденци, които искат да опитат от вълшебните еликсири и да разгледат забележителностите на Пловдив и региона.

30 лв. за разходка до фестивала

30 лв. излиза разходката до фестивала на младото вино тази събота в Пловдив.Туроператорите пуснаха специални пакети от София до града под тепетата.

В цената са включени транспорт, туристическа програма в Пловдив и екскурзоводско обслужване. Допълнително трябва да си носите пари за обяд и други разходи от личен характер.

Предвидени са и специални отстъпки. За деца до 7 години ще ви смъкнат 7 лв., за ученици до 18 години и студенти до 25 години – 3 лв.



Източник: Новинар





Коментари

горе