От проф. Чирков знам тези две рецепти за здраво сърце, спасиха ми живота!



Читателят на Doctorbg.com Николай Бончев от Лясковец изпрати рецептите за здраво сърце, които научил от светилото на медицината проф. Чирков!

„Пазете си здравето и се грижете за него, докато го имате! Цял живот няма да ми стигне да благодаря на проф. Чирков, че ми спаси живота и ми даде толкова ценни съвети, след като получих сърдечен удар – слава Богу беше лек. Освен лекарствата, тези две рецепти ми останаха от него и ги спазвам вече три години“, пише читателят ни Николай Бончев от Лясковец.

68-годишният мъж пожела да помогне на всички с неговия проблем и затова написа в писмото си чудотворните според личния му опит лекове за здраво сърце, които научил от големия сърдечен хирург проф. Чирков. А ние ви ги представяме без никаква корекция.

Първата от двете рецепти за здраво сърце е особено силна след прекаран инфаркт или при каквито и да било други проблеми със сърцето или сърдечна слабост.

Основното в тази рецепта е билката луличка, която има свойството да укрепва поразения мускул на сърцето (миокарда) и бързо да го възстановява. За целта трябва да се приготви настойка от билката луличка като от нея се вземе една супена лъжица и се залее с една чаена чаша вече вряща вода.

Оставя се да престои поне три часа, след което се пие вечер по две или три супени лъжици – преди вечеря и преди лягане за сън. Добре е тази настойка да се приготвя всеки ден, за да бъде прясна.

Втората рецепта за здраво сърце, която според Николай Бончев от Лясковец е задължителна дори за напълно здрави хора, които искат да предпазят сърцето си, включва следните съставки.

Един литър домашно вино – може да е бяло или червено, но за предпочитане е червеното, десетина стъбла пресен магданоз, но без корена, две лъжици ябълков оцет и 300 грама мед – задължително натурален, а не купешки.

Стъблата от магданоза с листата се поставят във виното като към тях се прибавя оцетът. Всичко това се вари на слаб котлон не повече от десет минути, а след като поизстине, се слага към него и меда.

Разбърква се добре и сместта се налива в стъклен буркан или бутилка. Затваря се добре, за да не изветрява и всеки ден се приема от течността по една голяма лъжица – няма значение дали е преди, или след ядене.

Приемът е по една лъжица за тези, които го приемат само профилактично. А за тези, които вече имат проблеми със сърцето, е добре да приемат по две супени лъжици всеки ден до отшумяване на болежките.

Благодарим на Николай Бончев, че сподели с нас!



Източник: doctorbg





Коментари

горе