Еленски ученици със завидни резултати на изпит на "Майкрософт"



Още една група ученици от еленското СОУ „Иван Момчилов“ постигна завидни резултати на изпита Microsoft Office Specialist на Word и PowerPoint 2013. Той се проведе в събота в сертификационния център на Софийския университет по проекта „Кариера в информационните технологии“ на Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет, който е част от глобалната програма Microsoft YouthSpark.

Дванадесет възпитаници от еленското школо от девети и единадесети клас показаха солидна подготовка и успешно защитиха своите знания. Всички получиха над 900 точки при необходимите 700 за преминаване на нивото. Единадесетокласникът Велин Василев е с най-добро представяне. Постижението му от 982 точки го прави претендент за представянето на страната ни в най-голямото международно младежко компютърно състезание Microsoft Office Specialist Word Championship 2016, което ще се проведе от 7 до 10 август в Орландо, Флорида.

През месец ноември миналата година ученикът от еленското СОУ Атанас Шалаверов събра максималните 1000 точки на изпита за сертификат. Това лято той успешно представи България на финалите на състезанието в Далас и получи специална награда.

Днешният успех на учениците е показател за школа в подготовката по информационни технологии в еленското училище. Безспорна е заслугата на преподавателя инж. Светослав Михайлов.

Мария СИМЕОНОВА



Източник: Борба.БГ





Коментари

горе