Гришо ще играе с млади таланти



Първата ни ракета Григор Димитров ще играе с млади български таланти в тениса преди демонстративен мач с Гаел Монфис (Фр) на 28 ноември в "Арена Армеец". Между 20 и 40 ще бъдат децата щастливци, пред които бившият №8 в света ще изнесе своите два открити урока, съобщи по Нова ТВ неговият мениджър Георги Стоименов.

„Григор ще проведе урок с най-добрите деца на България - каза Стоименов. - После ще има още един с вторите най-добри малки тенисисти. Той ще играе с между 20 и 40 деца, като критерият за техния избор е класирането им в българската ранглиста."

Журналистът Асен Григоров, който е един от организаторите на срещата, обяви, че това ще бъде най-стойностното събитие в тениса у нас този сезон. „Мачът Григор Димитров - Гаел Монфис е уникален, защото тенис на такова ниво не е игран никога в България - уточни Григоров. - Знаете, тук имаше Турнир на шампионките, дойдоха известни имена, но женският тенис не е като мъжкия. Скоростта, конкурентността е различна, а и толкова предно класирани и с атакуващ стил тенисисти като Григор и Монфис никога не са играли в България. Мачът в събота в "Арена Армеец" няма да е шоу с микрофони, каквото сме виждали на демонстративни срещи на Андре Агаси и Пийт Сампрас, а ще бъде 100% професионален двубой."

От екипа на Григор Димитров добавиха, че въпреки негативните настроения срещу него след отказа му да играе за България срещу Унгария за купа "Дейвис“, билетите за мача с французина са били разпродадени за 10 дни.



Източник: Монитор





Коментари

горе