Г-н Калфин, ако не ви е срам, елате в Нова Загора!



С жена ми сме родени, живеем и работим в Нова Загора. Тези дни прочетохме какви са заплатите на президента, премиера и големците в министерствата и в Народното събрание. За нашия стандарт – аз съм учител по математика, съпругата ми е счетоводителка пред пенсия, са главоломни. Но не коментирам това, сигурно в цял свят политиците са добре платени.
 

Друго нещо ни отчая. Същите тези хора, които като данъкоплатци храним ние, непрекъснато си качват заплатите. Било заради инфлация, било заради повишаването на средната заплата в страната, към която били вързани възнагражденията им. Било по друга причина. При това си ги качват не с лев, два или с 5, както повишават пенсиите, а с по 200-300 лв.
 

Ало, я поспрете! Моята заплата е 430 лв., на съпругата ми е 470 лв. С тези пари гледаме две пораснали деца. И стига с тези лъжи, че средната заплата в България се била качила до 876 лв.! Може да е така в София. Но не и в провинцията. Затова се обръщам към социалния министър: г-н Калфин, елате в Нова Загора и сигурен съм, че като видите каква безработица има, с колко пари се храним и обличаме, ще се изчервите от срам! Ние просто мъждукаме с отчайващо малки възнаграждения.

 

Митко Серафимов, Нова Загора



Източник: Ретро





Коментари

горе