Катаджия отказа подкуп за десети път



Всички, давали пари на Николов, са осъдени

Пореден шофьор изгоря, след като предложи подкуп на катаджия рекордьор по отказани рушвети в Разградско. Униформеният на секундата щракнал белезниците на нарушителя, похвалиха се от полицията.

Младши автоконтрольор Николай Николов от районното управление в Кубрат отбеляза поредния си арест при опит да му пробутат пари. Последната случка е от петък, когато младеж от град Завет бил спрян за проверка. Оказало се, че няма шофьорска книжка. Той предложил 100 лв., за да го пуснат. За негов лош късмет в патрула бил и пътният полицай Николов, който от години е прочут с неподкупността си.

Досега всички, които са предлагали рушвети на Николов, са осъдени - условно или на големи глоби. Това е поне десети случай. Интересен факт е, че катаджията винаги успява да докаже в съда престъплението. По принцип това става със свидетели - друг полицай или гражданин, и представяне на банкнотите. В повечето случаи обаче шофьорите сами си признават, за да получат по-леко наказание.

Срещу хванатия в петък младеж е образувано бързо производство за предлагане на подкуп, наказанието е до 10 години затвор и глоба до 15 000 лв.



Източник: Труд





Коментари

горе