Доброволци майсториха курабийки за пенсионерите в Пловдив



Коледни сладки майсториха в неделя доброволци от Пловдив. Инициативата им ще продължи още две поредни недели, като в края на всеки от дните те ще могат лично да занесат опечените курабийки в дома „Свети Василий Велики” в Пловдив, да се срещнат с възрастните хора и да им дарят духа на идващите празници.

Мотор на инициативата, наречен „Коледни сладки от сърце” за втора поредна година са „Фермата”, Националният алианс за работа с доброволци и Аз обичам Пловдив I love Plovdiv. За първи път тази година, обаче, тя се провежда не в един, а в три дни и получава необходимото брашно, като дарение от водеща фирма.

Кулинарната работилница на „Фермата” в квартал „Капана” отваря врати точно в 9 часа за всички, които желаят да се включат в благотворителната инициатива тази неделя, на 6 декември и на 13 декември. Освен продукти за коледните курабийки, за майсторите са осигурени шапки, престилки и ръкавици. „Спазени са всички хигиенни изисквания, каквато е традицията в кулинарния ни клуб”, увери Гергана Кабаиванова от „Фермата” и допълва: „Рецептата е също от нашата кухня, но по-важна е идеята на „Коледни сладки от сърце” е да насърчим хората да се замислят за човешките взаимоотношения и да ги подкрепим да окажат не материална, а морална подкрепа”.



Източник: Монитор





Коментари

горе