Сготвеният мед е отрова



Изследванията на фосили показват, че пчелите съществуват от поне 150 милиона години. Никой не знае кога сме открили съкровището, скрито в техните кошери, но рисунките на пчелари, намерени върху стените на пещера в Испания, доказват, че сме практикували пчеларство от поне 7000 години.

Медът има много приложения. Използван е за подсладител, лекарство, дар за боговете, валута, символ на любов. В гръцката митология например Ерос потапя върховете на стрелите си в мед, преди да се прицели в сърцата на хората.

Суровият мед е лекарство, но сготвеният е бавна отрова. В естествената си форма медът е богат на минерали, витамини, ензими, аминокиселини и карбохидрати.

Топлината обаче лишава меда от повечето му хранителни качества и преобразува молекулите му в нехомогенно лепило, което се прилепя към лигавицата и запушва малките енергийни канали.

Сготвеният мед предизвиква токсичност в клетките и може да доведе до имунологична дисфункция. Също така може да запуши артериите и да предизвика атеросклероза, възпрепятствайки кръвоснабдяването на важни органи.

Като общо правило медът никога не трябва да бъде готвен и нищо не трябва да бъде готвено с мед. Вместо това можете да добавяте суров мед към кисело мляко и топъл чай или да го намажете върху хляб или препечена филийка.

Пчели

В днешно време повечето мед, предназначен за продажба, е подгряван и трябва да бъде избягван. Търсете думите “суров” или “непастьоризиран” върху етикета на меда в магазина.

Най-чистият мед обаче е домашният суров мед, тъй като помага за превенцията на сезонните алергии и е богат на прана (жизнена енергия). Проверете местния пазар на селскостопански продукти и когато сте в провинцията, оглеждайте се за кошери край пътя.

При затлъстяване, високо кръвно налягане и висок холестерол всяка сутрин пийте по чаша топла вода със супена лъжица мед и 5 до 10 капки ябълков оцет. Медът пречиства мазнините и холестерола от тъканите в тялото.

За да излекувате рана, всекидневно я налагайте със стерилна марля, напоена с мед. Нощем изхвърляйте марлята. При настинка смесвайте половин чаена лъжица канела с една чаена лъжица мед 2-3 пъти дневно и изяждайте сместа.

За да прочистите синусите си, приемайте смес от по една чаена лъжица пресен сок от джинджифил и мед 2-3 пъти дневно.[научи повече...]



Източник: gotvach





Коментари

горе