Инициативата "Българската Коледа" ще събира дарения за деца в реанимация



13-тото поред издание на дарителската инициатива "Българската коледа" ще събира средства за деца в критично здравословно състояние, нуждаещи се от интензивно лечение. 

Това обяви президентът Росен Плевнелиев в института за неотложна помощ в Пирогов. По думите му целта да се съберат средства за нова високотехнологична апаратура за специлизираните детски отделения и интензивно лечение в българските болници. 

Президентът обяви, че близо 5% от децата, които постъпват в болници, са в критично състояние, което налага незабавна високо квалифицирана помощ. При децата тези състояния протичат динамично и ако липсва своевремнна и точна диагностика и адекватно лечение, настъпва тежка инвалидизация за цял живот или загуба на детски живот. 

От 1 декември "Българската коледа" започва да събира средства, с което ще се купува техника за диагностика, наблюдение на жизнените функции за детските отделения и реанимация в големите български болници. 

Успоредно с това благородната инициатива за поредна година протяга ръка към всички нуждаещи се от подкрепа деца. 

Президентът Плевнелиев припомни, че в резултат на последното издание, насочено към деца с вродени заболявания бе постигнато решение на здравната каса, а речевите процесори за деца с вродена глухота да станат безплатни 


Четете още:

🔴 Сладко и сиропи по бабини рецепти

🔴 Руфинка болна легнала'

🔴 Тотомилионерът Здравко Траянов: Търся си достоен заместник да се грижи за овцете





Източник: 24 часа





Коментари

горе