Борисов: Банда некадърници сътвори паниката на летището



"Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба", коментира Бойко Борисов пред сайта „24 часа”.

Министър-председателят нарече "банда некадърници” служителите от летище София и полицията, които няколко часа държаха на нокти държавата, пускаха съобщения за открита бомба в оставения на Терминал 1 микробус.

Роботи взривяваха откритата раница, телевизионни камери снимаха действията около стария летищен терминал на България.

"Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това', обясни премиерът.

По повод съобщенията от летището, че полицейското куче надушило взрив, Борисов излезе със своя, полушеговита версия: "Някое улично куче е вдигнало крак край микробуса и полицейското куче "хванало следата".

По-рано днес, след излизането на първите информации, че районът на летище "София" е отцепен, служителка на пресцентъра на аерогарата заяви пред журналистите, че "взривно устройство е открито в бус".

Думите ѝ веднага бяха разпространени от световни агенции и бяха отразени в редица чуждестранни медии, като впоследствие от пресцентъра на летището и от МВР се наложи да обясняват, че има само съмнения и предстои проверка чрез контролиран взрив.


Четете още:

🔴 Силна реклама за празниците грабна сърцата на милиони (ВИДЕО)

🔴 Празникът на св. Кирил и Методий в Париж и идентичността на българските емигранти във Великобритания и Франция

🔴 Грейна коледната елха в София





Източник: Дир.БГ





Коментари

горе