Непознати спасиха сляп бездомник - дадоха му дом и му върнаха зрението



Напълно непознати хора спасиха бездомник в Карлово. Мъжът бил сляп, спял пред джамията. Един ден ден преди няколко месеца го среща Ивайло - млад мъж от града. 54-годишният Минчо, само с едно бастунче, пресичал улица, но се блъснал с стълб. Точно когато щял да падне, Иво го хваща и така започва приятелството им, разказва Нова тв.

Началото на доброто

"Той минаваше по улицата и чукаше с едно бастунче по тротоара. Помъчи се да мине улицата, но е сляп и не можа", спомня си Иво. "Четири месеца спи пред джамията, „Куршум джамия” в Карлово. Няма какво да яде. В много тежко състояние беше. Една торба с кокали. Подвижен скелет", разказва благородният мъж. Решава да пусне историята му във Фейсбук и много негови приятели проявяват желание да му помогнат.

Самият Минчо е на 54 години, разведен. Като млад работи като пожарникар в София, а след това е строителен работник в Карлово. Миналата година губи зрението си и е с пердета и на двете очи. В този момент търси помощ от сестра си и племеника си, но не я получава.

Героите

В рицари на доброто за Минчо се превръщат и д-р Антон Ангелов, който го оперира без да вземе пари в замяна, Георги Райчев и Тодор Дамянов, които събират по-голямата сума за очните лещи и Николай Митов, който дава къщата си, за да може Минчо да има покрив над главата си.

Само за четири дни Ивайло събира парите за лечението на Минчо, а след месец възрастният човек вече може да вижда.

Остатъка от парите мъжете дават на три деца със специални нужди от центъра в Карлово.


Четете още:

🔴 Най-романтичното пътешествие в Родопите?

🔴 ​Преди 645 години издъхва цар Иван Александър

🔴 Ниските температури превърнаха дърветата във висулки по пътя Варна-Добрич (снимки)





Източник: Труд





Коментари

горе