Причините, които не ви позволяват да отслабнете



,

Отслабването не е лесно постижима задача, но то става още по-трудно, ако не знаете къде грешите и правите постоянно неуспешни опити да стопите излишните ви килограми. Днес ще се опитаме да ви помогнем, като се допитахме до експерти по факторите на отслабването като хранене, фитнес и промяна на начина на живот. Целта ни е да накараме стрелката на кантара да се движи в правилната за вас посока. От добавянето на интервални тренировки до стремежа за понижаване на стреса в ежедневието ви, спазването на препоръките в този материал ще накарат вашите мазнини да се стопят много по-бързо.

Ето и 11-те причини, които ви пречат да постигнете така желаното отслабване:

Вие не правите интервални тренировки

Дългите паузи между сериите или стационарното кардио, като например карането на велоергометър, не носят желаните ползи за тялото, когато се опитвате да свалите килограми. Вместо това, използвайте интервалните тренировки – при тях има периоди на интензивни натоварвания (много повторения или максимални усилия), съчетани с много кратки почивки помежду им. Тази комбинация увеличава потенциала ви за изгаряне на мазнините. Така, само за 20 минути можете да постигнете ефекта на едночасов крос с бавно темпо, какъвто обикновено правят повечето трениращи в залата или навън. С интервалните тренировки ще изгорите много повече калории и ще прекъснете убийствената монотонност, карайки метаболизмът ви да се ускори в пъти.

Обичате да консумирате спортни напитки

Привидно здравословните и заредени с електролити спортни напитки често съдържат около 34 грама захар за бутилка от 500 мл. Запитайте се, наистина ли се нуждаете от този „еликсир“, който да ви поддържа по време на тренировките! Ако отговорът е „Не“, то просто вие добавяте празни калории, които са в противовес на вашата цел за създаване на калориен дефицит, който е нужен за загубата на излишните килограми. По време на продължителни тренировки от над един час, може да използвате такива спортни напитки, но само в умерени количества. Ако тренировката ви е под час, тогава се придържайте към добрата стара вода!

Вие правите зареждане преди тренировка с протеинови барове

Някои привидно полезни за физиката ви протеинови барове могат да са заредени с до 500 калории и 18 грама мазнини. Вместо да залагате на такива десертчета, заредете тялото си с нормална храна, която да ви осигури достатъчно протеини и възстановяващи енергията ви пълноценни въглехидрати!

Вие консумирате вредна храна след вечеря

Да, тук не става дума за вечерята, а за всички чипсове и другите подобни на тях храни, които консумирате, седнали удобно пред телевизора. Точно те са истинския проблем, тъй като са заредени с много вредни мазнини и въглехидрати, които са огромен враг на отслабването. Вместо тях, ако наистина почувствате глад, заложете на храни като извара, бадеми, целина или фъстъчено масло!

Вие пренебрегвате съня

Дълбокият и достатъчен сън е вратата към здравето и по-специално към отслабването. Проучванията показват, че липсата на сън насърчава безсмисленото хранене през целия ден, а освен това и тренировките не са толкова пълноценни, тъй като вие се чувствате изморени, което прави този фактор нож с две остриета. Стремете се да спите между 7,5 и 9 часа, за да подпомогнете загубата на тегло.

Не се храните достатъчно често

Пропускането на хранения или на сутришната закуска може да изглежда като сполучлив начин аз отслабване, но почти винаги завършва с получаването на ефекта на бумеранга. Това само ще повиши апетита ви и ще навреди на вашия метаболизъм, така че най-добрия вариант е да давате гориво на тялото си, възможно по-често. Професионалистите препоръчват това да става на около 2 часа, с малки хранения, като така се поддържа постоянно висока скоростта на метаболитните процеси.

Вие не планирате нещата напред

Когато става въпрос за хранене и двигателна активност, не импровизирайте! Планът ще ви води в правилната посока, докато неговата липса постоянно ще ви кара да си мислите, че сте прекалено натоварени и нямате време за нищо. Затова, планирайте храненията си за седмицата, вашите тренировки и най-доброто нещо, което можете да направите е, в почивния неделен ден да приготвите храната си, която ще консумирате през седмицата.

Позволявате на стреса да вземе контрол над вас

Много често, когато хората са нервни те прибягват към неконтролируемо ядене, а това със сигурност ще саботира усилията ви за отслабване. Вместо това, когато стресът започне да завладява ежедневието ви, веднага се насочете към медитацията, йогата и разбира се, сериозните натоварвания във фитнеса! Доказано е, че когато човек спортува, той се откъсва от проблемите на ежедневието и спира да мисли за тях, тъй като мозъкът му се ангажира със самото практикуване на избрания спорт. Изчистването на ума ви ще ви позволи да подредите приоритетите си много по-лесно.

Вие пропускате да пиете вода

Фокусирайте се върху консумацията на много вода през целия ден. Така не само ще хидратирате тялото си, но също така ще ускорите метаболизма си и ще потиснете глада си. Когато почувствате глад, изпийте чаша вода, за да смекчите това чувство! Освен това, ще бъде много по-малко вероятно да се стигне до преяждане след пиене на вода.

Храните се докато сте разсеяни

Най-добре е да се насладите на храната на масата, където фокусът е точно върху нея. Когато гледате телевизия или сте пред компютъра, вие консумирате огромни количества, без дори да осъзнавате това, тъй като сте съсредоточени върху екрана. Когато сте на мястото за хранене в трапезарията, вие усещате кога сте се заситили и ще спрете навреме.

Вие не възстановявате енергията си по правилния начин

Много често, трениращите се презапасяват със запаси от енергия в тренировъчните дни. Например, решили са да направят 30-минутен крос, но изяждат един протеинов бар преди излизането и когато се върнат изпиват някаква изотонична напитка. Това са повече калории от необходимите. Ако тренировката е с дължина 2-3 часа и след нея се приеме лека закуска или храненето се прескочи, а след това се получи преяждане по-късно през деня, също не е най-добрия вариант.


Четете още:

🔴 Алтернативно лечение на задна хрема при деца и възрастни

🔴 Пилешко руло в бутер тесто

🔴 Може да ви СПАСИ ЖИВОТА! Ако се ПОДХЛЪЗНЕТЕ НА ЛЕДА, веднага направете ТОВА!





Източник: Фрамар





Коментари

горе