Екшън в bTV! Хекимян ПОПИЛЯ тази неадекватна зам.-министърка: МАХНАХТЕ ПАИСИЙ, сложете Корана!



Хората са готови на бунт за Паисий, „Хубава си, моя горо” и Балканджи Йово, предупреди Антон Хекимян!
Тази година махате две знакови произведения за българщината, догодина ще махнете още две, подогодина пак – и след 10 години няма да остане нито едно, каза водещият на сутрешния блок, след което зам.-министърката Ваня Кастрева се омота като патка в кълчища!


Тя почна да мънка глупости от сорта, че никой не забранявал на българските учители да преподава за Балканджи Йово.
„Свалихте го, защото той не дава хубава Яна на турска вяра, а това не е политкоректно, така ли?”, влезе остро с бутонките напред Антон Хекимян.
Кастрева съвсем се обърка и почна да дава абсурдни примери с първия български буквар на Петър Берон – той в една книга се опитал да опише всичко, а сега децата нямали време да учат много и щели да се демотивират от трудностите в учебната програма, затова се налагало сваляне на произведения.
„Вие това ли искате, да демотивирате учениците?”, попита Кастрева, но Хекимян я заби с великолепен отговор:
„Искаме да не пипате произведения, знакови за българщината!”.
„Че то българщина никъде не се преподава, такъв предмет „Българщина” няма”, измънка Кастрева, на което Антон я закова:
„Точно това ви е проблемът!
Че не усещате българщината!
За вас това е просто една дума, за вас тази дума нищо не значи, тя е празна от съдържание.
Затова махате знакови произведения.
Затова сте решили, че Паисий Хилендарски и „История славяноболгарская” няма значение за народа ни – а пътеводна светлина ще ни бъде Робинзон Крузо”, категорично отсече Хекимян.
Спорът в студиото избухна заради отпадането на емблематични произведения като „Вятър ечи, Балкан стене”, „Хубава си, моя горо”, „Къде си, вярна ти любов народна”, „Родната реч”, а на мястото на Паисиевата история идва… Робинзон Крузо!
След предаването Антон Хекимян бил поздравен от целия екип на „Тази сутрин” за попиляването на неадекватната и силно объркана женица Ваня Кастрева, явно попаднала по някаква случайност на зам.-министерския пост – както и министърът на образованието се оказа абсолютен случайник и трябва да си ходи на мига – а Хекимян казал на колегите си: „Смачках я, и още ще ги мачкам, защото ако остане на такива като тях, утре на мястото на Паисий няма да сложат Робинзон Крузо, а направо ще сложат за задължително изучаване Корана!”.


Четете още:

🔴 Учебник по джихад на български заля Родопите, деца зубрят радикален войнствен ислям!

🔴 Очевидец: Бежанци продължават да нахлуват през българската граница (СНИМКИ)

🔴 Мигранти щурмуваха ферибот в Кале





Източник: bez-cenzura





Коментари

горе