Пенсионерка се пребори с мобилен оператор, начислили й невероятна сума



70-годишна незряща жена от Горна Оряховица успешно оспори получена грешна месечна фактура на един от големите мобилни оператори в България. Според изчисленията тя била изговорила малко над 100 лева, сума, която на фона на пенсията й изглежда космическа.

Йорданка Христова живее сама и е с 98 процента намалено зрение. Тя е инвалид и получава от държавата 250 лева месечно. През октомври нейна приятелка я води в горнооряховски офис на мобилен оператор, за да промени един от номерата, с които има право да говори безплатно.

„Служителите ми казаха, че услугата е извършена и вече мога да говоря без пари с добавения номер. В началото на декември обаче съседката донесе фактурата ми, в която пишеше, че дължа 110 лева“, разказа Йорданка. Възрастната жена била сигурна, че не е изговорила толкова много пари и решила да оспори начисленията. Помолила нейната приятелка отново да я придружи до офиса на мобилния оператор, където да разбере дали е станала грешка. Спомня си, че неочакваната новина за

сметката силно я разтревожила и дори вдигнала кръвно

„Една от служителките ми каза, че изговореното е реално парично изчислено, освен това имам изпращани есемеси. А това е невъзможно, защото живея сама и не виждам добре, за да пращам съобщения. Обясних й, че не съм добре с очите, а не с мозъка и няма да позволя да ме правят на глупава“, сподели Йорданка. Въпреки това служителите й обяснили, че може да плати разсрочено. 70-годишната жена дала 20 лева, които покриват таксата от 11 лв., и след това подала жалба до централното звено на фирмата в София, като заявила в офиса, че ще сигнализира Комисията за защита на потребителите за измамата.

В петък ми се обади някакъв шеф на мобилния оператор от столицата

и ми каза, че жалбата ми е разгледана и е установено, че е станала грешка. Освен това ще ми приспаднат 9 лв. при следващото плащане, тъй като съм дала 20 лв. миналия път, разказа незрящата пенсионерка.

„Ако не се бях изправила срещу компанията, щеше да стане страшно... Но аз се боря до последно, когато съм права. Съветвам всички да последват примера ми, когато имат съмнения, че ги мамят“, допълни Йорданка.


Четете още:

🔴 БЪЛГАРЩИНАТА? Задължителна?

🔴 Москов праща в историята досегашната ТЕЛК

🔴 Пълнени чушки с покълнал слънчоглед, тахан и сминдух





Източник: Блиц





Коментари

горе