Войната Турция – Кюрдистан, за която медиите мълчат! Само на 6 часа път с кола от България



Войната Турция – Кюрдистан набира скорост. Диарбекир, в югоизточната част на Турция, на 120 км от сирийската граница, се водят боеве между правителствените сили и кюрдите. И това съвсем не е тривиален бой на малки групи бунтовници и полицията, както неведнъж се е случвало преди. В сблъсъка се използват тежки картечници и артилерия.

Според отговорен член на правителството толкова мащабна въоръжена конфронтация в Диарбекир не е имало досега и турското правителство трепери. Меркел, която беше на посещение в Анкара плю, плю Русия, но не видя и не чу войната Кюрдистан – Турция.

Диарбекир – това не е само един град, това е – административен център на турски Кюрдистан. В началото на ХХ век, градът е имал много арменско население. Арменците се над 35% от населението на Диарбекир, толкова са и асирийците. Половината град са християни.
При геноцида през 1915 всички арменски и асирийски жители на града са убити или принуден да напуснат домовете си. От 11-те християнски църкви в града в момента работи само една.
Сега населението на турски Кюрдистан е около 844 000 души. За дълго време Диарбекир е един от основните центрове на политическа нестабилност в юго-източната част на Турция. Последната седмица турската платена армия изгони от домовете им 150 000 кюрди, като събори апартаментите в които живеят. Точно затова Меркел отиде в Анкара, но за пред журналистите бълва лъжи и обиди срещу Русия. Никой от турските журналисти не посмя да се обади, защото следва затвор и в неизвестност, тоест смърт. И Европа дава на тази държава Турция 10 млр евро за да я спаси от бежанците. Лицемерна и продажна Европа, която отдавна е изгубила способностите си да мисли?

В синьо виждате бъдещата държава Кюрдистан за която продажна и загубила способностите си да мисли – Европа не смее думичка да обели.

 

Валентин Великов


Четете още:

🔴 Доц. Рустем Хабибулин: Европа рано или късно ще трябва да извърви пътя на Русия по интеграцията на исляма

🔴 Мамят с фалшиви лотарийни билети

🔴 Проверено: В този манастир се сбъдват желания, лекуват се страшни болести!





Източник: vchas





Коментари

горе