Огнената маймуна отваря кутията на Пандора! Вижте какво ви чака...



Според лунния календар на животните новата година ще бъде под знака на Огнената маймуна. Тя ще настъпи на 8 февруари. Въпреки че българите днес се ръководим от друго летоброене, то тази древна традиция съвсем не ни е била чужда. Доказателство за това е именникът на българските ханове, където до всеки владетел се споменава и в годината на кое животно той е дошъл на власт.

Деветото поред в 12-годишния календар е Маймуната. Специалистите по фъншуй отбелязват, че тя ще ориса живота ни с една духовитост, динамичност, но и непредсказуемост. И изненади както с позитивен, така и негативен знак.

Стихията на годината ще бъде огън, а това пък се сочи като причина за ескалацията на масовите болести. В световен план вече тръгна една – вирусът зика. В същото време всичко заложено в човека като ахилесова пета – слабо място или хроничен проблем, може да се отключи. С тези предупреждения иначе годината обещава да бъде много вълнуваща - икономиката ще се раздвижи, раждаемостта - също, този път нагоре.

А ето и какъв алхимичен коктейл ни е забъркала Вселената според годишния Източен хороскоп, който обхваща 2016 и началото на 2017 г. Всеки може да определи коя зодия е, като провери животното, орисало годината му на раждане. 

Дебне ви ефектът на огледалото

Маймуна: 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

По правило в годината на Маймуната хората, родени под нейния знак, ще са късметлии и щастливци. Но това не значи, че всичко ще върви съвсем гладко. Защото според източната метафизика се получава ефектът на огледалото – всичко се фокусира, а заедно с позитивните - и негативните тенденции.

Маймуната е деветият знак от Китайския зодиак. Числото 9 се свързва с амбиция и активност, но и егоизъм и арогантност нерядко. Периодът обещава да бъде добър за вас, ако се фокусирате в работата си, бъдете по-дисциплинирани и избягвате конфронтацията.

Най-силни месеци за представителите на знака ще бъдат март, декември и януари 2017 г., а по-предизвикателен период се очертава началото на лятото и на есента.

Що се касае до здравето - трябва да обърнете по-сериозно внимание. Препоръчителни са повече разходки, прием на витамини.

В личен план Маймуните са живи, гъвкави и се адаптират лесно. 2016 г. обаче за тях не се дава да е особено хармонична в сферата на партньорствата. Изключение правят 8-и и 12-и месец и 1-вият от 2017 г.

Август ви върви като по вода

Плъх: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Плъхът по принцип няма какво да дели с Маймуната. Докато тя стои по дърветата, той се крие в дупки под земята. Двете животни са в известен смисъл и в симбиоза. Защото онова, което маймуната не успее да изяде, пада на земята и храни плъха. Така древните метафизици са обяснявали защо на хората, родени под знака на Плъх, по принцип им върви доста в годините на подскачащото животно.

Въпреки че на моменти представителите на знака ще усещат нестабилност, то след август ще им върви като по вода. Предупреждението е дори да постигнете успехи в дадено поприще, да бъдете по-смирени. Както и да намалите недоверието и интригите, към които някои имат афинитет.

В здравословен план ще сте доста уязвими, особено през първата половина на годината. Тогава избягвайте тълпите заради вируси, както и разгулния живот. В сферата на партньорствата представителите на този знак ще имат доста хармонични отношения с околните.

Всичко ще върви по ноти

Бик: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

При Биковете всичко ще върви толкова гладко, че чак подозрително, както в работата, така и вкъщи. Това е така, защото представителите на този знак са свикнали да постигат резултати с немалко усилия, кански анализ, често в усамотение. Маймуната също е упорит, но и доста креативен знак. Затова през 2016 г. вие ще трябва да поразчупите консервативния си на моменти мироглед и да гледате на живота по-лежерно.

Устремилите се към кариера ще имат поводи за усмивки. За тях невидимите сили обещават повишение, бонуси, удовлетворяващи резултати.

В здравословен план Биковете не би трябвало да имат големи спадове. Но дори да се разболеете, то много бързо организмът ви ще се възстановява. Сега е много подходящо време за онези от вас, които планират да създадат семейство. В любовен и въобще партньорски аспект добра е втората половина от годината, като най-силна ще бъде есента.

Ще браните територията си

Тигър: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Често маймуната използва хитро тигъра, за да се саморазправи със своите естествени врагове на земята. Но и често самата тя попада в лапите му. Тази източна мъдрост разказват метафизиците, за да илюстрират, че енергиите на лунната 2016 г. определено са в дисонанс с тези на Тигъра.

Представителите на този знак ще се чувстват стресирани и под напрежение, а често спъвани от някакви задкулисни обстоятелства.

Други от вас ще чувстват физически и емоционален спад заради някакви нежелани промени. Това може да бъде смяна на работното място, промяна на местожителство или партньорство. Във финансов аспект не е препоръчително да се играе хазарт, да се правят рискови покупко-продажби с цел спекула. С други думи, Тигрите ще се борят за своите позиции на всички фронтове, а съветът на звездите за тях е да бъдат по-гъвкави.

В здравословен план ще сте податливи на инфекции и вируси. Можете да направите нещо добро, като ограничите вредните си навици. Като добри месеци за вас се очертават юни и октомври.

Късмет за хора в униформа

Заек: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Представителите на този знак се намират в относително хармонични вибрации с енергийните на годината. Ще имате много върхове, но и бързи спадове.

Въпреки че по правило рядко сте финансово осигурени, то съдбата така завърта нещата, че да се намирате на обществени длъжности със сравнително стабилни доходи. При мнозина обаче сега се очертават изненади както с положителен, така и с отрицателен знак. Стабилизиране на авторитета се дава за онези, които работят здраво и в сътрудничество.

Добрата новина е, че ще сте здрави, стига да се храните правилно. Това няма да ви е трудно, тъй кат сте педантични по природа. Мнозина от знака искат още да изглеждат добре и си падат по светските изяви. Сега ще имате възможности да се развихрите. Особено хората, които работят под пагон или в някакъв тип униформа (военна, медицинска и т.н.) ще имат поводи за усмивки.

Във финансово отношение не е зле да спазвате правилото да не харчите за глупости. Добри месеци за вас ще бъдат 8-и и 11-и, а началото на пролетта и на лятото ще бъдат предизвикателни.

Повече амбиция и сън

Дракон: 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Това е единственият приказен представител на източния зодиак (това животно на практика не съществува днес в природата). А то е призвано да свързва силите, действащи между небето и земята по някакъв мистичен начин. Маймуната живее на земята, но се катери и високо по клоните на дърветата. Това в полето на фъншуй подсказва, че представителите на знака Дракон ще са сред малцината галеници на съдбата през 2016 г. Единствената спънка при вас може да дойде по линията на болезнената откровеност. Тя може да завихри скъсване на отношения с хора в личен или професионален план.

Иначе периодът се очертава като повече от обещаващ. В кариерата ви се пишат големи върхове, стига обаче да сте достатъчно амбициозни. Около вас обаче ще се водят много спорове, които ще трябва да избягвате.

Финансово трябва да сте особено внимателни в 3-ти и 10-и месец. В здравословен план няма да имате проблеми, стига да спазвате правилото 7-8 часа сън и един балансиран режим на хранене. В партньорски и интимен план по-успешни ще бъдете от есента нататък.

Развържете кесията

Змия: 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Представителите на този знак се славят със своята интуиция и мъдрост. И двете качества ще ви трябват, защото тази година не се очертава да е вашата. От една страна, спестовността ви ще влезе в дисонанс с чертите на Маймуната. Палавите й енергии ще направят всичко възможно да пуснат всичките ви пари в обращение. Това може да дойде по линията на технически проблеми с уреди или превозни средства. Други ще се суетят около здравето на роднини. Затова вероятност от притеснения ще има около пролетта.

Няма да липсват предизвикателства и по отношение на кариерата. В началото на 12-месечния цикъл ще имате спънки от други хора. В средата му ще се издигнете над ситуацията, а накрая вие ще се победител. Нищо от това обаче няма да се случи, ако решите да се предадете в средата на годината.

По отношение на парите нещата ще вървят гладко. Ще имате приходи от непланирани източници, дори лотария.

В личен план ще пътешествате, а връзките ви ще са хармонични. В здравословен аспект нищо не ви застрашава, стига да сте бдителни в трафика, било като пешеходец или като шофьор.

Бягайте от болници и гробища

Кон: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Конете се славят със стоя стил, елегантност и позитивизъм. Годината на Маймуната обещава за вас върхови постижения в кариерата, богатство и известност. Най-силен ще бъде 9-ия месец при вас. От друга страна, има една тенденция да бъдете разсейвани от някого или нещо. Това има вероятност да ви попречи да се възползвате в максимална степен от създали се добри ситуации. Другата ахилесова пета за 2016 г. ще са споровете. Поменете, че влезете ли в лют спор, ще бъдете сломени, а това може да има различни последствия в зависимост от ситуацията.

В професионален план не позволявайте на околните да ви водят за носа. Ползвайте по-често интелектуалния си запас и критично мислене. Във финансов аспект можете да си позволите малко рискови ходове, покупко-продажби и инвестиции, вероятността за успех тук не е никак малка.

В здравословен план годината е по-предизвикателна. Бъдете дисциплинирани, не злоупотребявайте с медикаменти, компенсирайте с духовни практики, релакс и медитация. Избягвайте също така гробища, погребения и посещения на болници, тези места специално на вас ви пият енергията.

Щастливи и ухажвани

Коза: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Козата на пръв поглед влиза в конкуренция с Маймуната, тъй като двете обитават едно витално пространство. Но на практика двете не делят едни и същи хранителни източници. Това според фъншуй ги прави силно съвместими. Козите също така притежават голяма доза интелект и артистичност, които сега ще им носят богати плодове.

С други думи, време е за велики планове! Ще завършвате работата си с лекота и ще получавате два пъти повече резултати. В същото време ще се радвате на насоки и указания от правилните хора в правилното време. Изключение правят пролетта и есента (10-и месец), в които е възможна временна загуба на доходи.

С тези изключения във финансов план ще бъдете в отлична кондиция. Тук условието е да бъдете по-щедри, да не парадирате много-много и да не забравяйте кой ви е помогнал да стигнете до тук.

В здравословен план нямате поводи за притеснения, стига да не прекалявате с пийването и хапването. При личните отношения свободните ще бъдат щастливи и ухажвани. Семейните обаче ще имат някои притеснения.

Намирате своето призвание

Петел: 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Родените в тази зодия ги очаква много късмет и благоденствие през 2016 г. Това може да дойде под формата на напредък в кариерата или стартиране на нов бизнес. През настъпващата лунна година, винаги когато изпаднете в беда, ще получите побутване от съдбата. Тук ще ви помогне и вашето качество да преценявате всичко, с което се захващате.

Мнозина от Петлите също така често сменят работата в търсене на своето призвание. В годината на Маймуната имате шанс да го откриете. И не само, ами да заемете високо място в йерархията. Съветът на звездите към вас е да избягвате прекалено фриволното поведение, спорове за пари.

Силното време за вас е пролетта и началото на лятото.

В здравословен план ще бъдете в кондиция, като изключим често мрачното настроение и раздразнителност. Тук по-скоро проблеми могат да дойдат от страна на ваши приятели или деца.

В сферата на партньорства и лични отношения компанията ви ще бъде търсена и желана.

Константни в любовта

Куче: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

Представителите на този знак са като истински стражи на земния ред, които сякаш смятат за свое задължение да следят зорко за спазването му. Ето защо мнозина от този знак никак не понасят несправедливостите и са готови да се борят дори срещу вятърни мелници.

През годината на Маймуната обаче заложете на своя критичен ум и способност бързо да преценявате ситуация от типа „кой крив и кой прав”. В същото време избягвайте дежурната си реакция - спорове или агресия.

В работата ви нещата няма да вървят гладко. Особено критично ще бъде към 10-ия - 11-ия месец. Тенденцията ще върви ръка за ръка с намаления ви виталитет. За да компенсирате, избягвайте претоварване.

В сферата на личните отношения тенденцията при вас ще бъдете константно положителна с леки спадове през 7-ия и 11-ия месец.

 Ревизия и разочарования

Глиган: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Адаптивността е онова ваше качество, на което ще трябва да стъпите, за да прескочите предизвикателствата в личен и професионален план. А те сега съвсем няма да липсват. Вашата кариера, богатство, здраве, взаимоотношения - всичко ще претърпи някаква ревизия.

Критично в кариерен план се очертава времето между 6-ия и 8-ия месец. Ще работите под натиск от страна на висшестоящ или ще сте принудени често да сменяте работата си.

Във финансов аспект съветът на звездите е да пестите парите си за черни дни. В 7-ия месец ще трябва да избягвате да дават заеми на други хора.

В сферата на партньорствата и личните отношения се задават фалшиви надежди, разочарования или емоционални катаклизми.

Нещата при вас ще се хармонизират през втората половина от годината, но здравословно притесненията, било в работа или лични отношения, ще дадат своето отражение. Ще станете по-уязвими за вирусни заболявания, възможно е обостряне на хронични болежки. Сядайте зад волана винаги добре отпочинали.


Четете още:

🔴 Невероятните любовни съвети на Петър Дънов

🔴 Започват масово да проверяват за винетки

🔴 Милион българи имат дългови проблеми, които може да се решат с частен фалит





Източник: pik





Коментари

горе