Бойко и Станишев се видяха заради националния интерес



Премиерът Бойко Борисов и шефът на ПЕС Сергей Станишев се видяха днес в Министерския съвет, за да обсъдят важни за България теми.

Двамата са обсъдили обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и мерките за ограничаването й. Министър-председателят е информирал Станишев за решенията на донорската конференция „Подкрепа за Сирия и региона", за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми и за разговорите си с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери.

В контекста на мигрантската криза, Борисов и Станишев разгледаха и въпроса за членството на страната ни в Шенген и се обединиха около мнението, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България постоянно осъществява ефективен контрол върху външните граници.

„Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях", показа удовлетворението си Бойко Борисов.


Четете още:

🔴 Атанас Буров: Аз съм роден в България, да става каквото ще, аз оставам тук

🔴 Чудотворната Богородица се завръща в Созопол

🔴 Това видео ще ви ПРОСЪЛЗИ...ВИЖТЕ как се живее на СЕЛО! (ВИДЕО)





Източник: Всекиден





Коментари

горе