Всеки втори нашенец без почивка за 3 март. Защо?



Броени дни ни делят до първия "дълъг уикенд" през тази година. Мнозина ще тръгнат отново на път по време на четирите почивни дни за Деня на Освобождението – 3 март, а по традиция от полицията очакват натоварено движение, особено в дните 3 и 6 март.

Ситуацията обаче е и малко по-различна от друг път – на границата с Гърция продължават проблемите, а за морските ни курорти още е рано.

Точно затова в разгара на приготовленията за първата поредица от почивни дни Dnes.bg реши да попита своите читатели: Ще пътувате ли извън България в почивните дни за 3 март? В анкетата участие взеха малко над 2 500 души.

Оказа се, че почти половината от запитаните (46%) не смятат да предприемат специално пътуване през почивните дни, като основната причина е липсата на пари.

Други 14% пък няма да почиват през празничните дни, защото ще се наложи да работят.

Оказа се, че повечето от тези, които все пак ще отпразнуват 3 март с пътуване и почивка, ще заложат основно на туризъм в България. Тази опция са посочили 14% от анкетираните. Едва 6% от всички ще посетят някоя чужда държава с идеята да си починат от натоварения график.

6% от хората пък признават, че все още нямат планове за почивните дни, но може да измислят дестинация, до която да отскочат, дори и за ден.

12% от участвалите в анкетата пък са категорични, че заради гръцките блокади по родната граница, повече няма да посещават Гърция с цел туризъм и няма да пълнят джоба на гърците.


Четете още:

🔴 Ще останете без дъх! Варненско семейство взриви  "Америка търси талант"  (ВИДЕО)

🔴 Организират 3 мащабни национални фолклорни събора през 2016 г.

🔴 141 дни изтезавали Капитан Петко войвода





Източник: Днес.БГ





Коментари

горе