София по-добър град за живеене от Москва и Белград



София e на 115-то място в класацията на 230-те най-добри градове за живене през 2015 г. След нея остават дори Москва и Белград. Листата е изготвена от анализаторската фирма "Mercer" по поръчка на вестник "Гардиан". В класацията нашата столица се намира точно между Асунсион в Парагвай (на 114-то място) и Рабат в Мароко (на 116-та позиция).

На първо място е австрийската столица Виена. В първата десетка преобладават немски градове, сред които Мюнхен, Дюселдорф и Франкфурт. Сред останалите водещи градове са и Оукланд в Нова Зеландия, Ванкувър в Канада, Сидни в Австралия и Женева в Швейцария.

Любопитно е, че мегаполиси като Лондон, Ню Йорк и Париж не успяват да достигнат до първите 35 места. Френската столица се смъква с десет позиции от миналата година до 37-мо място, а Лондон достига 39-та най-вече заради уязвимостта си от терористични нападения. Ню Йорк е на 44-то място.
За изготвянето на класацията се взимат предвид икономическите и социалните условия в съответния град, здравеопазването, жилищното настаняване и околната среда. Тя служи като ориентир на работодателите за това къде да локализират и колко да плащат на своя персонал в съответните градове.


Четете още:

🔴 РОДОПИТЕ – Кръстова Гора от Птичи Поглед

🔴 Шопската салата чукна 60 години

🔴 Нещо странно и голямо изниква край Маноле





Източник: Ретро





Коментари

горе