Успех: Момиче от Добрич се бори за титлата "Гласът на Фландрия" (ВИДЕО)



Талантливата Гергана Великова от Добрич бе избрана да се включи в надпреварата във формата „Гласът на Фландрия” в Белгия. Победата ще й донесе договор за записи и парична награда от 25 000 евро, съобщи dobrich.topnovini.bg.21-годишната българка избра да е в тима на Koen Wauters - фламандски певец и фронтмен на групата Клузо, телевизионен водещ и актьор, след като на „слепите” концерти впечатли журито с изпълнение на песен на Ейми Уайнхаус.
Според сайта на „Гласът на Фландрия”, 21-годишната Гергана има български корени, но живее в Гент. Тя, заедно със сестра си и майка имат музикално трио, което изпълнява народна музика, най-вече акапелно. В надпреварата обаче Гергана участва солово.

Гергана Великова пее от ранна детска възраст, повлияна от примера на родителите си. Майка й е Галина Великова, баща й - Красимир Вeликов, има сестра-близначка Силвана Великова. Брат й Владимир е единственият, който не е избрал музиката като начин на живот.
Майката Галина Великова е бивша солистка на ансамбъл „Добруджа”. Гергана и Силвана Великови бяха сред възпитаничките на Божана Байчева в Студио за поп-рок певци „Сарандев” към Младежки дом –Добрич. И двете са носителки на престижни награди от български и международни конкурси.

Гергана е бивша възпитаничка на ФСГ „Васил Левски” в Добрич. Дори неотдавна, при посещение на ученици от училището в Гент, тя се включи в техен концерт.

„И двамата ми родители са музиканти и от там страстта ми/ни към музиката. Баща ми е завършил музикалното училище в Котел с профил гайда и кавал. Майка ми винаги, винаги е била най-голям пример за мен, защото има невероятен глас и много неща продължавам да уча от нея. Казах „ни“, защото имам сестра близначка, която обожавам и също пее”, споделя в интервю Гергана.
Гергана записа албум с варненската група "Лот Лориен". С „Циганска песен” групата спечели наградата на публиката във фестивала за поп и рок музика „София-2012”, а песента „Без надпис” беше сред номинираните в „Златна пролет” – конкурса за българска поп и рок песен, организиран ежегодно от БНР. „Без надпис” стигна до финала, където отново спечели наградата на публиката.

Преди време тя заминала за Белгия, заедно със сестра си. По-рано родителите им вече се били установили там. В Белгия Гергана учи във висше училище.

В Белгия майка и дъщери създават трио „Плетеница” и радват белгийските си съграждани в Гент с празнични концерти, като в репертоара им са включени разработки на Костадин Бураджиев,Филип Кутев и Петър Льондев.
Новият сезон на „Гласът на Фландрия” /"The Voice ван Vlaanderen"/ стартира на 19 февруари. Победителят ще бъде избран на 3 юни 2016 г.

Освен титлата, той ще получи договор за записи и парична награда от 25 000 евро.

На страницата си във Фейсбук Гергана благодари на всички, които я поздравиха за успеха. „Подарихте ми един широко, усмихнат ден!!! Благодаря ви, скъпи приятели, за подкрепата, страхотните коментари и реакции!!”  


Четете още:

🔴 Обявиха червенокосата Цецка за най-красивата булка в Петрич (СНИМКИ)

🔴 Още една добра новина от Северозапада!

🔴 КОЙТО МИ КАЖЕ «НЕ СИ ТИ БЪЛГАРИН», ГЛАВАТА МУ ОТКИНЯМ!





Източник: Блиц





Коментари

горе