Доброволци от Дряново даряват велосипеди на деца в неравностойно положение



Едно от забавленията, които носят най-голяма радост на децата, е карането на велосипед по улиците на града и извън него с приятели. Нещо повече – колоезденето има редица ползотворни въздействия върху организма. Засилва мускулатурата, подобрява координацията и сърдечната дейност и засилва имунитета. Споменахме ли че е много забавно? Това е един от най-лесните и приятни начини да се развие двигателна култура у човек още от ранна детска възраст и да се предотвратят множество заболявания, свързани с наднормено тегло и ниска двигателна активност.
За съжаление, голяма част от българските семейства не могат да си позволят да купят колело на детето си. Мечтаният от всеки малчуган подарък се оказва непосилна задача за родителите.
2110408001Това подтиква ентусиасти от малкия, но красив старопланински град Дряново за втора поредна година да организират благотворителна кампания “Колело за смет, за дете велосипед”. Идеята за кампанията идва от създателя на бутика за велосипеди 1 bike Александър Македонски, фирмата за велосипеди и велоекипировка DRAG Bicycles и младежко сдружение “МОГА Дряново”. Реализацията също е тяхна. Стари колелета и части от такива, ще бъдат превърнати в уникални модели велосипеди от екипа на 1 bike. Жизнено важните за един велосипед части, които ще осигурят здравина и надеждност на колелетата са дарение от DRAG Bicycles.
Миналата година над 100 човека дариха овехтелите си вече колелета за кампанията. “Колело за смет, за дете велосипед” успя да достави радост на 70 деца от семейства в неравностойно положение от община Дряново. Целта на организаторите на кампанията тази година е да озарят с усмивки лицата на 200 деца от още 5 населени места: Лом, Кнежа, Попово, Нова Загора и Кубрат.
Кампанията започна на 14 март 2016 година и ще приключи на 5 юни 2016 г. Тя отново ще бъде проведена на три етапа. В първия етап всеки гражданин, от която и да било част на страната, може да дари старо и ненужно вече колело като го изпрати по куриер или директно го остави в определените за целта пунктове до 29 май 2016 г.

ALM_5245Във втория етап колелетата ще бъдат изпратени в работния пункт на 1 bike в град Дряново, за да бъдат ремонтирани и боядисани. В тази дейност ще се включат и много доброволци от града, които ще дарят време и труд за каузата.
В третия етап, от 1 до 5 юни , децата от петте общини ще получат дълго очакваните си велосипеди и при нужда, ще бъдат научени как да ги управляват.


Четете още:

🔴 Кърджалиец стана най-добрият математик в България

🔴 Елена Йончева стана майка на момче

🔴 Магическата красота на Асеновата крепост от птичи поглед





Източник: Добри новини





Коментари

горе