Мазило при разширени вени



Разширени вени – едно от най-разпространените заболявания, причиняващо силни болки, които може да облекчите с домашен мехлем

За разширените вени сме писали много, а в доста други сайтове може да се намери много подробна информация, от какво точно се получават, коя възрастова група засягат най-често или кой е „предпочитания пол”, който покосяват. Затова днес няма да се спрем върху описанието на заболяването и симптомите му, защото повечето от вас са запознати горе долу с проблема. Ще се спрем директно върху рецептата за мазилото, което ще намали и облекчи значително болките, които изпитвате.

Мазило срещу разширени вени

За направата на мазило се използва:

1. Смола от бор – 100 грама

2. Зехтин – 150 милилитра

3. Мед – 3 супени лъжици

4. Пчелен восък – 100 грама

5. Прополис – 2 грама

Първо се смесват три от съставките – смолата, пчелния восък и зехтина. За 10 минутки тези съставки се загряват на водна баня. Веднага след това добавяте и нужното количество мед. След 10 минутки се слага и последната съставка – прополиса. Чакате още 10 минутки и сваляте от котлона. Мазилото за разширени вени е готово, но преди да се сипе в чист стъклен съд се изчаква то да изстине. Готовият илач се съхранява на хладно, може да го приберете и в хладилника. Нанасянето на мазилото става директно върху проблемните и болезнени зони. Процедурата се прилага вечерно време – преди да си легнете за сън. До сутринта всичко ще е попило напълно и ефекта ще е на лице. Когато станете на сутринта намазаните зони се изплакват първо с топла вода. Непосредствено след това изплаквате пак, но този път със студена вода.Болките може да са намалели или отминали, но не прекъсвайте лечението след няколко намазвания. Спрете лечението, чак когато мехлемчето свърши. При нужда може да повторите същата процедура, като направите една пауза от около 30 дена.

Направата на мазилото не е чак толкова сложна, всеки може да опита. То няма да ви навреди, така че пробвайте.


Четете още:

🔴 Важно! НОИ обяви кога започва изплащането на априлските пенсии с Великденските добавки

🔴 Използвайте 4 природни средства за подобряване на слуха

🔴 Софийска община подкрепи идеята билетчето да поскъпне до 1,60 лв.





Източник: bilka





Коментари

горе