Една малка победа.



Имаше една приказка за малката стъпка и голямата крачка, мисля по повод кацането на човек на Луната. Нещо такова се случи днес в Пазарджик. Говоря за гласуваното от пазарджишкия общински съвет днес предложение на ВМРО, за забрана на носенето на т.нар. „бурки“ в Пазарджик.  

Както е известно пазарджишката циганска махала е ядрото, гнездото, крепостта на радикалния салафитски ислямизъм у нас. Финансиран с реали от ислямистки „фондации“, чиито корени се губят в Йордания и Саудитска арабия. Последната е известна като крепостта на най-мракобесния, най-човеконенавистния режим на планетата – радикалния ислямистки салафизъм.

От самото начало на процесите срещу ислямистите от циганската махала следим отблизо ситуацията. Видяхме присъствието на турските агенти там. Видяхме как анти-българския хелзинкски комитет защитават циганите-ислямисти. Видяхме и турската, ислямистката инвазия в циганските махали.

Затова настояхме носенето на символите на радикалния салафизъм да бъде забранено. Без значение дали се наричат бурки, никаби, хиджаби и прочее.

Настояваме да бъдат забранени, защото рекламират и пропагандират човеконенавистна и антидържавна политическа доктрина и идеология. Защото са заплаха за националната сигурност на Република България.

Направихме това предложение на 30-ти март тази, година по повод поредния процес срещу ислямистите от циганската махала. Впоследствие то беше подкрепено и от Главния прокурор на Република България.

Няма как да не съм доволен от днешното решение на Общинския съвет в Пазарджик. Добро решение е. Изработихме и внесохме в Народното събрание и закон, с който се забранява носенето на подобни пропагандни символи на радикалния ислямизъм. Предложихме и промени в Наказателния кодекс на Република България, които предвиждат наказателна отговорност за лица, които склоняват или принуждават други лица да носят подобни облекла.

Отдавна е известно, че обикновено мъжете в семействата принуждават своите жени, сестри или дъщери да носят това облекло.

В пазарджишкия случай – за да вземат и някой лев за това.

Днешното решение ясно показва, че когато си последователен в политическите си позиции и послания, постигаш резултати. Днес в Пазарджик, другата седмица в София, после в цялата страна.

Това е справедлива и изключително важна кауза. За България. 


Четете още:

🔴 Левски и Хитов преминават Дунава, за да будят българите за свобода

🔴 Легендата за спасяването на парижката катедрала "Св. Богородица" от Колю Фичето

🔴 Млади невести рисуват с восък великденски яйца





Източник: Lentata





Коментари

горе