Извиваме хоро сред разноцветни рози в Казанлък



Хоротека сред разнообразните аромати на розови храсти в казанлъшкия парк „Розариум“ ще се развихри на празника на розата, който традиционно се отбелязва всяка година в града. Сред останалите атракции, които ще радват посетители на фестивала, са и интерактивни работилници, разказа пред Фокус началникът на кабинета на кмета в града Сребра Касева.

Празникът на любимото ароматно цвете дава заявка да се превърне във водещ национален фестивал, а тази година се очаква още по-голям интерес от страна на посетители и жители, допълни още Сребра Касева. 

Тази година посетителите на фестивала ще си тръгнат с красив спомен, тъй като ще могат да се снимат с Царица Роза, а възможността за фотография е напълно регламентирана според специалиста.

„Гостите на Казанлък идват заради традиционните събития, розобера, карнавалното шествие, улицата на занаятите, „Произведено в България“ – пазарът на българските стоки", уточни началникът на кметския кабинета в Казанлък.

Касева допълни и че признанието за „Най-зелен град“, присъдено на Казанлък, е награда за екологичната инфраструктура в града на розата, за която са вложени 30 милиона лева. 

„За 2016 година от бюджета на общината са предвидени 700 хиляди лева за оформяне на зелени площи в междублоковите пространства и изграждане на нови площадки”, уточни Сребра Касева.


Четете още:

🔴 Стенли: Няма нищо невъзможно

🔴 Наш учен откри "елексира на младостта"

🔴 Арменец извая български каменен буквар





Източник: Новинар





Коментари

горе