Вежди дава 2000 лв. на Верка Сидерова




Народната певица Верка Сидерова, изпяла песента “Лале ли си, зюмбюл ли си”, ще бъде наградена от министъра на културата с 2000 лв. за 90-годишнината си. Доброто дело на Вежди Рашидов минава по Закона за закрила и развитие на културата.
Биографичната книга се казва “Лале ли си”.
Биографичната книга се казва “Лале ли си”.
История
“Телеграф” публикува материал как легендарната народна певица мизерства с пенсия от 160 лв. и получава подаръци за рождения си ден от брашно и кашкавал. Във Фейсбук вече е създадена общност, чиято цел е да помогне материално на изпълнителката. Има и банкова сметка. “Никога не съм била богата финансово, но като съм бръквала в джобовете си, все по някоя пара съм намирала. Сега с тази малка пенсия вече нищо не мога да си позволя. Моята е 160 лв. и отива изцяло за покриване на режийните ми разходи. Когато си взема пенсията и си платя сметките, оставам с празни джобове. Най-големите държавни награди получих и от предишната власт, и от всички властимащи от 10 ноември насам. В същото време съм с най-малката пенсия”, сподели Верка Сидерова. Заради безпаричието добруджанският славей 15 зими мръзне в апартамента си в столичния квартал “Гоце Делчев”.
Вест
Днес от Министерството на културата са се свързали с Верка Сидерова и са я уведомили, че ще получи еднократна помощ от 2000 лв. Певицата казала, че за нея това е блага вест и прави празника наистина светъл и щастлив. От министерството потвърдиха пред “Телеграф”, че отдавна имат желание да наградят и материално Верка Сидерова. Това вече е факт.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.


Четете още:

🔴 Когато Бог ти се усмихне

🔴 Просто бизнес, а не политика: Жителите на село Баня се гордеят с Ленин, Георги Димитров и Плевнелиев

🔴 Дестинации: Ждрелото на река Ерма





Източник: Монитор





Коментари

горе