Татяна Лолова: Разсмивали са майка ми, докато ме е раждала




Татяна Лолова не се нуждае от представяне, защото вече 60 години е на българската сцена. Тя е необикновена жена, която обича живота и винаги застава на негова страна. Тя e една от най-обичаните български актриси, която тази година навърши 82 години. Сред най-известните й образи в киното са тези на Елица Карадушиева във филма “Бон шанс, инспекторе”, управителката във филма “Топло” и Леда в “Опасен чар”. Участва още в “Петимата от Моби Дик”, “Щурец в ухото”, “Последната годеница на принца”, ”След края на света” и “Сбогом, мамо”. Татяна Лолова е носител на множество награди, сред които “Аскеер” за цялостно творчество от 2007 г. Награда “Любимец 13” - легенда на българския театър, и “Златен Перперикон” за принос към българската и европейската култура.

На 82-годишна възраст популярната актриса продължава да е олицетворение на силата на духа и физическото здраве. Голямата наша артистка за нищо на света не би свалила розовите очила, оптимизмът й я зарежда с творческо и житейско дълголетие.

“Какво ме крепи на моите години ли? Раздавам енергия и любов, отворена система съм. Не се вълнувам дали ми се връща. А какви са тайните на дълголетието - ех, само ако ги знаех...”, с блага усмивка ми отговори Татяна.

“Чух, че вие и вашите читатели ме обичате? И аз ви обичам. В едно предаване казах: “Който не ме обича - губи!” Има обаче някои, които все намират повод да кажат, че да обичаш всички, е лошо. Е, аз съм пък от тия, дето всичко обичат. Разбира се, аз бих искала да обичам себе си най-много, защото за да можеш да понасяш този нечовешки тежък живот, трябва да се обичаш, да се поддържаш и да живееш”, сподели още жената с неустоим чар и хъс за живота.

Актрисата споделя и опита си с различни болести, които я правят герой в оцеляването, в интервю за вестник "Доктор" и Zdrave.to. “Всички тези болести днес биха могли да бъдат избегнати с ваксини още в ранна детска възраст”, категорична е тя.

"Разсмивали са майка ми, докато ме е раждала, за да облекчават болките й. Дали от тогава се е заселило това смешно нещо в мен, с което се боря цял живот, тъй като генът ми е драматичен, не знам", обяснява неповторимата ни актриса.


Четете още:

🔴 Родното: Българска народна приказка: Момче и вятър

🔴 Александровска гробница - Александрово

🔴 ВелоКарта на България





Източник: blitz





Коментари

горе