Да увеличим хормоните на щастието по природен начин



Чувствате се уморени, тъжни, угрижени? Вероятно на организма ви му липсват важни витамини и микроелементи. Дори и да звучи странно, понякога чувстваме щастие в зависимост от нивото на хормоните ни, а не заради обграждащия ни свят. 

 

 

Има начини да станете по-усмихнати и доволни от живота, без никаква химия.

 

 


Яжте пикантна храна. Ендорфините се увеличават, когато консумирате люто. Сложете щипка лют пипер, къри или чили към храната си и настроението ви със сигурност ще се подобри.

 

 

 


Вдишвайте аромата на шушулка ванилия или стрък лавандула

 

 

 

Ароматерапията е един от сигурните начини, с които лесно може да повишите нивата на хормoните на щастието. Уханията на ванилия и лавандула повишават ендорфините. Може да ги добавите под формата на етерични масла в сапуна, който ползвате, маслата за вана или лосиона за тяло.

 

 


Стоплете се на слънце

 

 

 


Слънчевата светлина повишава серотонина. Витамин D е особено важен за костите и растежа. Поседнете на слънчева пейка, затворете очи и релаксирайте.

 

 

 


Яжте ядки и семена

 

 

 


Инозитолът е част от външната обвивка на клетките. Той допринася за правилното функциониране на нервите и мускулите. Медицински проучвания показват, че хората, които страдат често от депресия, имат ниски нива на инозитол. Ако добавите към храната си повече ядки, семена и цитрусови плодове, това със сигурност ще увеличи инозитола в организма ви и скоро ще се почувствате по-щастливи.

 

 

 

Свързани статии:

 

Снимки за щастие, щастие за здраве

 

10 ценни съвета за здраве и щастие от Лили Димкова

 

Проучвания показват, че личното щастие повишава сърдечното здраве


Четете още:

🔴 Рекордно бърз ефект! С тази супер отвара очилата отиват на боклука, а сърцето става чисто ново!

🔴 Пчеларят бай Георги Тодоров: Ще си скъсам дипломата, ако някой се обади, че се е разболял, след като е опитал тази рецепта!

🔴 Показаха сензационния надпис край Първомай! Символите разкриват тайната за българите





Източник: doctiming





Коментари

горе