Панагюрище – всичко, което ни е нужно за пълноценна почивка



Град Панагюрище и неговите околности предлагат отлични възможности за туризъм. Градът става световноизвестен с Панагюрското съкровище, а в българската история остава като център на Априлското въстание през 1876 г.

В Панагюрище и района има редица исторически паметници, които напомнят за важното място на града в историята на България. Освен че може да посетите Историческия музей в града, може и да разгледате къщата-музей „Райна Княгиня”, Дудековата къща, Тутевата къща и други. Много родолюбци са привлечени и към местността Оборище, в която се провежда Първото народно събрание, на което се взема решение за обявяването на Априлското въстание. За водач е избран Георги Бенковски.

0ee077400a536b5145a6e88cf6eed62d

Освен че без усилие ще се потопите в историята, в региона има условия и за пешеходен туризъм. Величествените букови и дъбови гори, китните поляни, а и изградените туристически хижи, са притегателно място за туристите както през лятото, така и през зимния сезон.

Друго много предпочитано място, особено през зимата, е курортното селище Панагюрски колонии. Освен с чистия си въздух, който оказва благоприятно влияние при белодробни заболявания, планинският курорт разполага и със ски писта за начинаещи.

panagyurski-kolonii-28617d2

Панагюрище е чудесен избор за ваканция и заради минералните извори. Минералната вода е с лечебни свойства и е използвана при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, на сърдечносъдовата и храносмилателна системи.

Любителите на риболова и лова също ще намерят своето място. Ловно стопанство – Панагюрище е обитавано от сърни, диви свине, елени, дребен и прелетен дивеч, хищници и други.

В Панагюрище има различни хотели и къщи за гости, заведения и магазини. А щом сте в града, не пропускайте да опитате от известните яйца по панагюрски.


Четете още:

🔴 Награждават чистачка, върнала портфейла с дрога

🔴 Сотирия ми спаси живота

🔴 Килими столетници показаха в Чипровци





Източник: citytrip





Коментари

горе