Марешки открива бензиностанция в София



Внесе референдума, сваля цената на горивата с 50 стотинки

Бизнесменът Веселин Марешки обеща да открие своя бензиностанция в София до началото на президентските избори. "Ще се стремим да е преди изборите, но е въпрос на бюрокрация", уточни той.

Аптекарският бос разкри още, че вече има терен за бъдещия обект в столицата и той се проектира. Отварянето на негова бензиностанция в София буквално ще свали цените на горивата с около 0.50 лева за литър, коментираха симпатизантите му.

"Така се случи във Варна, така ще стане и в Пловдив и в София, като отвори неговата верига", коментираха те. Марешки не скри и интереса си към кандидатура за президент. "Не виждам други сериозни кандидати. С появата на моята кандидатура няма как да назначат служебно президент, тоест вече партиите ще трябва да намерят сериозни кандидати. Няма да могат с кукла на конци и с партийна подкрепа и задкулисна подкрепа да си осигурят изборите", обясни бизнесменът.

Според него кандидатпрезидентската му кампания е започнала от хората, след като е отворил първата бензиностанция. Марешки направи втори опит референдумът му да стане задължителен. Днес той внесе в парламента допълнителни около 120 000 подписа в подкрепа на инициативата. На 3 февруари бизнесменът внесе над 404 хил. подписа, но 94 хил. от тях се оказаха невалидни.

Така Марешки имаше още един месец бонус да внесе нови подписи и вече има събрани общо над 510 хил. подписа.

В искания референдум са заложени пет въпроса, които засягат депутатския имунитет, субсидията за политическите партии, броят на депутатите, регулацията на пазара на гориво, както и възможността едно лице да има повече от четири аптеки на негово име.

"За мен основният въпрос е този, който влияе най-много на хората и на начина на живот в страната - въпросът за горивата", уточни Марешки. С последните изменения в Изборния кодекс депутатите се отказаха от идеята да разделят провеждането на референдум и избори и оставиха досегашната разпоредба допитванията да се провеждат с най-близките по време избори. Така през октомври, когато ще гласуваме за нов държавен глава, ще бъде насрочен и референдумът, иницииран от Слави Трифонов.


Четете още:

🔴 Учениците ще учат по два народни танца от 1 до 12 клас

🔴 Фондация "Българска памет" с мащабно честване на 6 май

🔴 Панагюрище – всичко, което ни е нужно за пълноценна почивка





Източник: Стандарт





Коментари

горе