18 причини да посетите България




Макар сред руснаци, германци и поляци България да е сравнително популярна туристическа дестинация, американците по-рядко се оказват в нашата част от света. От което само губят, смята The Huffington Post. Изданието публикува списък с причини (адресирани към жителите на САЩ), според които хората трябва да посетят страната ни. Ето кои са те:

1. Пътуването със самолет е по-лесно - и по-евтино - отколкото си представяте
Макар че средностатистическият американец не би могъл да посочи София на картата на света, полетите до столицата на България са впечатляващо евтини. Ако решите да продължите пътуването си извън нея, ще установите, че и плажовете, и планините са на една ръка разстояние със самолет, кола или автобус.
2. Морето е прекрасно

Като стана дума за плаж, Слънчев бряг е онова лятното бягство, което ще ви се прииска да преживеете отново и отново - завинаги. Можете да танцувате цяла нощ в баровете на пясъка, а след това да посрещнете изгрева на слънцето върху шезлонгите с питие в ръка.
3. И най-великите кюфтета на света
Някои ги наричат "бургери", други смятат, че приличат повече на скандинавски топки от месо. Но ние им казваме "kufteh" - най-добрите месни вкусотии на всички времена.
4. Две думи: Опечен хляб
Сещате ли се колко е приятно, когато тестото на funnel cake (тестен сладкиш, типичен за Щатите) остане топло и леко размекнато в центъра? "Мекицата" е пържено хлебче, което има абсолютно същия вкус... само че няма нищо друго освен топлата мека сърцевина. Вкусно!
5. Красива природа
Разходете се край Смолян в Каньона на непресъхващите водопади или се спуснете в пещерата, наречена "Очите на Господ". Сгушена в прелестните балкански планини, България е перфектното място за пътешествие сред природата извън добре утъпканите пътища.
6. А и повечето забележителности са безплатни
Независимо дали ще излезете на пешеходен тур по върховете, на разходка в артистичния квартал на Пловдив "Капана" или на посещение в средновековните църкви на Несебър, ще се насладите на огромно количество културни ценности - и то почти без пари.
7. Времето за коктейли е по всяко време
Няма значение дали сте на обяд, вечеря или в кафене на тротоара, българите винаги са готови да вдигнат наздравица. Но те внимават с алкохола: едва ли ще попаднете на впиянчени тийнейджъри на улицата.
8. Един от най-дружелюбните народи, с който ще се срещнете
Всички пътници, минали оттук, са съгласни с едно нещо: българите са изключително дружелюбни и са готови да направят всичко, така че да видите най-доброто от културата, с която толкова много се гордеят.
Пригответе се за страна, в която всяка баба, продавачка, студент и сервитьор ще ви посрещне с усмивка и упътване към най-близкото място за хапване.
9. Със сигурност ще преодолеете страха си от височини
Опитайте се да погледнете от ръба на Копитото, да обиколите седемте тепета на Пловдив или да се повозите на седалковия лифт до Рилските езера. Тези гледки са достатъчни да излекуват всеки от фобията за височини - или поне да им дадат задоволителна причина да се опита да я преодолее.
Останалите причини ДОЧЕТЕТЕ ТУК!


Четете още:

🔴 12 съвета от Ванга за добро здраве

🔴 Виновен шофьор се извини за неправилно изпреварване (ВИДЕО)

🔴 Село Орешак





Източник: Актуално





Коментари

горе