България не е само Слънчев бряг и Златни пясъци



Полско издание: България не е само Слънчев бряг и Златни пясъци

България е много добре известна сред полските туристи дестинация. Страната се свързва с красиви плажове и релакс на достъпна цена. В продължение на много години тя е една от най-популярните дестинации за празниците за полските граждани.

Модата да се почива в България се завръща заедно с развитието на туризма, а сред най-често избираните от поляците курорти са Слънчев бряг, Златни пясъци и Варна. Малцина обаче осъзнават, че това не са единствените места, които заслужават внимание. Тази страна, след Исландия, се нарежда на второ място в Европа по брой на минерални извори, разказва Wirtualna Polska.

В България бликат около 1600 извори, които се използват предимно за лечение в санаториуми и спа центрове. Богатствата на някои от тях са оценени още по римско време – останки от древни сгради все още могат да се видят на много места. Едно такова място е един от най-старите градове в страната - Кюстендил, където римляните още през 5 век преди Новата ера са създали спа Пауталия. Също така трябва да се обърне внимание на град Поморие, който е единственото място (освен Черно море), от където се добива лечебна кал с минерален произход.

В своята публикация Wirtualna Polska подробно разглежда къде туристите, избрали България, могат да се възползват от горещите извори и лечебната кал. Водещо място сред описаните дестинации заемат Св. Константин и Елена, Павел баня, Чифлик и Хисаря.


Четете още:

🔴 Малкият Рилски манастир и българският Йерусалим

🔴 Няма човек, който да не НАСТРЪХНЕ при това ВЕЛИКОЛЕПНО изпълнение на гиганта Емил Димитров. Чуйте го и му се насладете! (ВИДЕО)

🔴 БХК съди България: Заплашват гейове, а държавата мълчи





Източник: Кмета





Коментари

горе