Абитуриенти в деня на изпращането си дариха пари за болно дете



600 ЛЕВА ЗА ЛЕЧЕНИЕТО НА 3-ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ ДАРИХА ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ ОТ ЧУЖДОЕЗИКОВ ПРОФИЛ „АНГЛИЙСКИ ЕЗИК” ОТ СВИЩОВСКОТО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛАЙ КАТРАНОВ“. Учениците от 12 А клас решили да завършат средното си образование с добра кауза, която да бъде пример за следващите абитуриенти. Ето защо те нарушили традицията при изпращането си, която повелява всеки от тях да подари индивидуално цвете на учителите си. Вместо това зарадвали преподавателите си с по един общ букет, а средствата, които биха дали за цветя, събрали и дарили за благотворителност. Парите са преведени по банков път на името на Кристина Димитрова, която е на 3 годинки и страда от остра лимфоидна левкемия. Лечението на болестта при малки пациенти има добра перспектива, така че лекарите дават надежди за пълното възстановяване на момиченцето.

„Инициативата е изцяло тяхна. Идеята им хрумна още през февруари, а миналия месец се разчу, че сестричката на деветокласник в нашето училище е болна и родителите нямат финансовата възможност да осигурят необходимото лечение. Затова моите възпитаници решиха да дадат шанс на едно дете да живее, да мечтае, да порасне като тях”, разказа класният ръководител на 12 А Соня Димитрова. Тя не скри сълзите си на гордост пред нашия екип от постъпката на своите ученици и сподели, че това не е първото им благородно дело. Вече дипломираните младежи имат богато „досие” с благотворителни инициативи, сред които организирането на кулинарни празници с домашно приготвени вкусотии за изпращане на други ученици, събиране на перилни препарати и зърнени продукти за нуждаещи се деца от училището в Овча могила и други прояви.

„Щастлива съм, че съм допринесла за изграждането на добри хора. Най-важното, на което исках да ги науча, е да бъдат готови да помагат. Винаги съм им казвала, че от тук нататък всеки от тях сам ще реши какъв да бъде – човек или човече. Смятам, че започват доста добре реалния си живот след училище”, коментира учителката Соня Димитрова.

Галина ГЕОРГИЕВА


Четете още:

🔴 Черен списък на храните с ГМО в България

🔴 Турски студент олекна с 2000 лв., нарекъл полицаи "гяури"

🔴 Седмокласнички със сребърни сърца





Източник: Борба.БГ





Коментари

горе