Вижте огромната целебна сила на Маслото от моркови!



Морковите са всеизвестни със своите ползи. Маслото от моркови е също толкова полезно, колкото е самият зеленчук. Индианците и гързите често го използват поради лечебните свойства, които има. Ползите за кожата и косата от маслото са много големи. То успокоява и освежава кожата, и хидратира. Предотвратява пърхот, а смес от това растително масло с някои слънцезащитни кремове ще ви помогне за хубавия тен през летния сезон.

Маслото от моркови има редица други благоприятни ефекти върху тялото ни. Сред тях са: облекчава мускулни болки; има диуретични свойства; полезно е за храносмилането и подуването на корема; облекчава менструални болки; отваря апетита; предпазва черния дроб и жлъчния мехур - по-специално това е препоръчително при хепатит и колит; увеличава кърмата след раждане; осигурява защита срещу инфекция; добро е срещу стомашни заболявания; стимулира мозъчната функция и нервите, осигурява усещане за енергичност; детоксикация на черния дроб и бъбреците, помага за премахване на токсините; добре е за болки в костите като артрит и ревматизъм; стрес; добре е при заболявания на червата; осигурява защита срещу болести като морбили и заушка, грип и настинка; помага за нормализиране на нередовния цикъл; бета-каротинът, съдържащ се в маслото, предпазва очите; укрепва имунната система.

Раковите болести са едни от най-страшните. Много хора използват лечение с растителни масла и билки. Маслото от моркови също е сред тях. Особено помага при рак на стомаха, устата, гърлото, простатата и бъбреците. Също така има и противоракови и антиоксидантни свойства.

Както вече бе споменато, маслото от моркови овлажнява и заздравява кожата. Маслото може да се използва както самостоятелно, така и като смес с прясно мляко и мед. С помощта на тампон маслото се нанася върху кожата предимно вечер преди лягане с масажни движения. На сутринта се измива обилно с вода.

Жените отдават особено внимание на красивата коса. Това може да се постигне като използва маслото от моркови. Редовното му използване придава мекота и блясък на косата. Заздравява скалпа и предотвратява косопад.

Красива кожа

А как се използва? Половин чаша масло от моркови се нанася постепенно по скалпа с масаж. Престоява 30 минути. После се измива с шампоан и балсам.

Бременните жени не трябва да използват това масло. В противен случай може да доведе до кървене. Също така не бива да се използва от хора, страдащи от епилепсия.


Четете още:

🔴 Закуската, която топи мазнини, убива токсини и помага за бързо сваляне на килограми

🔴 Дневен хороскоп за събота-ВОДОЛЕЙ Успех, РИБИ Сполучлив ден, ВЕЗНИ Пълен успех ...

🔴 Учените ни ОПУЛИХА: Яжте МАЗНО, за да НЕ ДЕБЕЛЕЕТЕ!





Източник: gotvach





Коментари

горе