Шестокласник спипа ало-измамник



Шестокласникът Антон Ковачев от бургаското училище „Любен Каравелов” е предотвратил кражба по схемата с така нашумелите напоследък телефонни измами. Това се случило в ранния следобед на 3-ти февруари, когато момчето се разхождало по улица „Дебелт” на бургаския комплекс „Възраждане”. По същото време, близо до мястото, на което се намирало, възрастна жена предавала 700 лв. на ало измамник, съобщава burgas.utre.bg. Подлецът грабнал парите и хукнал да бяга. В този момент дамата разбрала, че е ограбена и започнала да вика за помощ. Без да се замисли, ученикът светкавично последвал апаша, а в движение привикал няколко мъже, които работели в близкия автосервиз, за подкрепа. След кратко преследване те успели да заловят крадеца и да го предадат на органите на реда. Вследствие на бързата и адекватна намеса на детето, кражбата била предотвратена, а парите - върнати на жената.

Храбрата постъпка на Антон Ковачев бе високо оценена от ръководството на ОДМВР – Бургас. На 26.05, по време на учебните занятия, старши комисар Калоянов лично посети момчето в сградата на бургаското училище и го награди с грамота за проявена смелост и гражданска отговорност.
Ето какво гласи и похвалното слово на грамотата:

„Скъпо дете, благодарение на бързите ти и адекватни действия един опит за извършване на криминално посегателство остана недовършен и вярата в доброто и в човещината на хората у една жена се засили още повече!

Именно за това ти благодарим сърдечно, тъй като с инициативността и съпричастието си подпомагаш основните принципи на Министерството на вътрешните работи защитаващи живота и здравето на хората и гарантиращи сигурност и законност в държавата!”
 
 


Четете още:

🔴 Помните ли газираното билково питие "Рубин"

🔴 Най-голямото хоро в Странджа се изви в Малко Търново (СНИМКИ)

🔴 Наши ученици изобретиха "книгосвет" - Информационна агенция ПИК





Източник: Блиц





Коментари

горе