"Феникс" – световни шампиони по танци!



С два златни медала се завръщат от участие в Световно първенство танцьорите от формация "Феникс" към Центъра за работа с деца в Разград. Това съобщиха техните ръководители Ирина Ноева и Иван Стоянов.

"World Dance Masters" се проведе в хърватския град Пореч, конкуренцията беше много силна, във всички видове танци участваха 7 000 танцьори – разказа хореографът на шампионските танци Иван Стоянов.

При соловите изпълнения в хип хопа в стил "B Boying“ във възрастова група джуниър на първо място е класиран 14-годишният Момчил Николов с танца му „Transformers". В груповите танци в същия стил и възрастова група победителите са: Ив Дескова, Николас Енев, Момчил Николов, Виктор Петров и Доньо Донев с танца им "The machines".

Купите на победителите са с формата на звезди, много са красиви, а децата са изключително щастливи и доволни от постижението си – допълни Стоянов. Към състезанието е имало и мастърски класове с известни танцьори, както и екскурзии из забележителности в региона, включително във Венеция.

Малките танцьори са ученици от 3 до 8 клас в три разградски училища – ОУ“Васил Левски“, ОУ“Н.Й.Вапцаров“ и ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“. Те вече пътуват към България, очаква се да се приберат в Разград утре.

След второто място на Крисия Тодорова на „Детската Евровизия“ през 2014 г., първото място на 12-годишната Андреа Начева в песенен конкурс в Испания през 2015 г., това е поредното отличие от световната сцена за възпитаници на разградския Център за работа с деца през последните години.


Четете още:

🔴 Бойко Борисов: Границата ни е в абсолютна бойна готовност!

🔴 Абитуриентката, която разбуни духовете с пищния си бал (ВИДЕО)

🔴 Стефан от Палма де Майорка рецитира ,,Майце си" на Ботев (II място)





Източник: Дарик





Коментари

горе