Интелигентните хора си лягат късно, пушат повече и правят повече секс



Какви са критериите за интелигентен ум в наши дни? Когато мислим за интелигентни хора, вероятно първата ни асоциация е за хора четящи в библиотеката. Свързваме интелигентността със социална резервираност и добро поведение.

Но какво, ако точно обратното е вярно? Какво става, ако тези, които са най-интелигентни всъщност са с най-неприемливо, според баба и дядо, поведение? Времената се промениха, и хората, които имат по-висока интелигентност не винаги спазват правилата.
Това може да звучи малко шокиращо, но поредица от проучвания показват, че интелигентните хора не спят до късно, пушат и пият повече и правят повече секс. Хората в нашето общество, които имат най-висок коефициент на интелигентност се отдават на наркотици и секс по-често от хората с по-нисък коефициент на интелигентност.
Ето списък на трите проучвания, които напълно ще променят начина, по който мислим за интелигентността и  доброто поведение:

1. Интелигентните хора си лягат късно

В проучване, публикувано в "Личност и индивидуални различия", изследователи, предложили хипотезата, че хората, които са с висока интелигентност, ще бъдат склонни към еволюционно ново поведение.
Те открили, че интелигентните индивиди са не само с по-либерални и свободни мисли, но те са и по-склонни да имат различен цикъл на съня.
Проучването установява, че хората с високи IQ резултати заспиват с около половин час по-късно всяка вечер, отколкото хората с нормална или по-ниска интелигентност. Те също така се събуждат по-късно с около същите минути. Това се отнася, както за почивните, така и за делничните дни.

2. Интелигентните хора пият и пушат повече и експериментират с наркотици

Интелигентните хора не са само нощни птици, те също са по склонни да експериментират с наркотици, пушат и пият повече. Звучи налудничево нали? Средно, ако имате по-високо IQ, вие сте по-склонни да експериментирате с наркотици.
Хората, които имат високи коефициенти на интелигентност в детството и зрелостта са много по-склонни да експериментират с психоактивни вещества, отколкото хората с ниски. Защо? Защото психоактивните вещества са еволюционно нови и различни от общото поведение на нашите предци.

3. Интелигентните хора правят повече секс

Учените във Великобритания са установили, че студенти, които учат в университети като Оксфорд и Кеймбридж са изхарчили повече пари за секс играчки, отколкото в други университети. 
Това е доста значителна социологическа констатация. Студентите, които се обучават в най-елитните университети в света  харчат най-много пари за секс играчки. Също така изглежда, че колкото по-престижен е университета, толкова повече студенти правят секс. Тези разкрития, предизвикват спекулации, че високата интелигентност може да бъде свързана с повишен сексуален нагон.

Какъв е извода?

Корелация не означава причинно-следствената връзка. Това не означава, че ако оставането до късно, вземате наркотици и експериментирате със секс играчки сте по-интелигентни. Но изглежда е вярно, че хората, които естествено имат по-висока степен на интелект участват в тези дейности,  защото са привлечени от тях. 
Шансовете са, че много хора, които сега четат това ще са склонни да останат до късно и да се отдадат на удоволствията на живота : )


Четете още:

🔴 Последно сбогом на Надя Тодорова

🔴 Красивите кътчета на България: Деветашката пещера и Крушунските...

🔴 Защо в България "провинциалист" е обидна дума?





Източник: ofertomat





Коментари

горе