7 причини защо чужденците обичат да посещават България



България е популярна дестинация за чужденците и то не само през активния летен и зимен сезон. Ето някои от основните причините, поради които нашата страна е атрактивна туристическа дестинация:

 

 1. Хората сме много гостоприемни и дружелюбни


Българите се славим с гостоприемството си и колкото и да е странно доста често се държим по-добре с чужденците, отколкото със своите съграждани. И да хората от различни култури обожават да си общуват с нас.

 

 2. Храната ни е много вкусна


Нищо не може да се сравни с българската баница, мусака и пълнени чушки. Всеки, който е опитал нашите традиционни български ястия определено иска да се завърне пак на наша територия.

 

 3. Красива ни архитектура


Пловдив, София, Велико Търново са съхранили архитектурни забалежителности с вековна история. Те са не само национална гордост, но и изключителен интерес за чуждестранните туристи.

 

 4. Любопитната ни история


Ние сме народ с изключително интересна история и чужденците попиват с охота всички, което им се разказва за нашето минало. Няма как да отречем, че някои неща наистина си заслужават да бъдат чути.

 

 5. При нас е евтино


Според нашите стандарти повечето екскурзии не са ни по джоба, но според тези на чужденците сме се превърнали в любимата евтина дестинация с добри условия за една запомняща се почивка.

 

 6. Красивата ни природа


Природните забележителности са останали в сърцето на всеки, който е успял да се докосне до красотата им. Планини, морета, реки, гори – имаме всичко, от което всеки нормален човек има нужда, за да се почувства добре и на мястото си в България.

 

 7. Доброто разположение на страната


Не на последно място е доброто разположение на страната ни спрямо останалите държави. Фактът, че се намираме почти в сърцето на Европа дава лесен достъп и връзки с много сруги страни. Като добавим и горните няколко предпоставки, няма как да не се харесваме на чужденците.


Четете още:

🔴 Какво е да бъдеш майка? Грубата истина!

🔴 Какъв е мъжът според питието, което обича: Ракия

🔴 До майките на момчета. Разказ на една майка с трима сина.





Източник: beu





Коментари

горе