Григор Димитров се върна към победите в демонстративен мач с Гофен



Българският тенисист Григор Димитров си върна усещането от победите, макар и след демонстративен мач. Той победи с 6:3, 6:7 (4), 12:10 Давид Гофен дни преди началото на "Уимбълдън".

Димитров започна с колебания и в първите си два сервис-гейма му се наложи да спасява общо пет възможности за пробив. След като се справи, той подобри играта си и пръв проби за 4:3. Минути по-късно направи същото, за да стигне до 6:3.

В средата на втория сет двамата набързо си размениха по един пробив. Стигна се до тайбрек, в който при 4:4 Гофен направи минипробив и след него взе двете разигравания при свой сервис, за да изравни.

Шампионският тайбрек беше изпълнен с 11 минипробива от общо 22 разигравания. Димитров поведе с 6:4 и сервира за победата, но белгиецът проби. Последва надлъгване, но накрая българският тенисист стигна до 12:10 и спечели.

Димитров започва с мач срещу квалификант участието си в "Уимбълдън". Макар и в неофициален мач, победата срещу Гофен може да окаже положителна роля за излизането му от кризата. Той е в серия от шест поредни загуби, започнали от пропиляната възможност за титла в Истанбул.


Четете още:

🔴 България изнася най-много билки в Европа

🔴 Вижте вълшебната сила на липата и ще останете очаровани

🔴 Светът полудя! В Тексас планират референдум за излизане от САЩ





Източник: Дневник





Коментари

горе