С Михаела топката трудно пада на земята



Тя е висока около 168 см, но това не й пречи да преследва мечтите си, така както преследва всяка една топка на игрището. Всъщност, с неуморимата Михаела Михайлова на терена топката рядко пада на земята, като тя осигурява спокойствие на съотборничките си в защита. И призът за най-добро либеро след финалите за девойки младша възраст за сезон 2015/16 е напълно заслужен заради усилията на талантливата състезателка на ЦСКА (София). "Чувството е невероятно, труда и старанието ми бяха възнаградени до някаква степен", отбелязва талантливата волейболистка. 


С отбора на Червените до 17 г. Михаела достига до сребърните медали, като във финала срещу Славия (София) отборът й губи с 1:3 гейма, въпреки че първоначално повежда в резултата. След това обаче като че ли умората си казва думата и младите състезателки на Белите започват да диктуват темпото в столичната зала "Сиконко", достигайки до златото. "След като поведохме, се отпуснахме и направихме грешката да помислим, че мача вече е взет, а мачът едва започваше", коментира за BGvolleyball.com Михаела, която е родена в Етрополе и се присъединява към ЦСКА на 13-годишна възраст.

 

Но как започва всичко във все още кратката й кариера? 

 



"Всичко започна в часовете по физическо, когато моята учителка по физкултура започна да ни показва как се играе този спорт. От там се запалих и започнах да тренирам в отбора на родния ми град Етрополе. Там треньорите ни обръщаха голямо внимание и се стараеха да направят от нас състезатели. Така от изиграните мачове с Етрополе треньорите на ЦСКА са ме забелязали и се свързаха с родителите ми, за да ги попитат дали искат да се състезавам в ЦСКА. И понеже обичам спорта и се надявам да стана състезателка, реших да си опитам късмета в ЦСКА", разказва Михаела Михайлова.


През последния сезон младата волейболистка записа мачове и за женския отбор на ЦСКА, както и в този при старшата възраст, но основният й състав през сезон 2015/16 бе при младшата, където са нейните връстнички. Тимът на Червените до 17 г. през последната година бе воден от Асен Методиев, а един от най-сладките моменти за младите момичета на ЦСКА бе начина, по който си спечелиха зоната и си осигуриха директно класиране за финалите. В момент, в който доста от състезателките, включително и Михаела, имаха доста физически проблеми и болежки, те стиснаха зъби и надскочиха себе си, за да надиграят вечния си съперник Левски (София) в решителен двубой в зала "Васил Симов". 


Каква е обаче равносметката през очите на Михаела?

 

"Изпращаме един добър сезон, но не мога да кажа, че съм доволна, защото знам, че аз и съотборничките ми можем да се справяме много по-добре, но винаги ни липсва по нещо, за да грабнем успеха", казва тя.

 
С желанието, което Михаела показва на терена и с качествата, с които, без съмнение, притежава, ЦСКА разполага с поредния си диамант от своята школа. Другото е работа и тренировки, но това едва ли ще откаже целеустремената Михаела. "Обичам волейбола и давам всичко за него. Мечтата ми е да се състезавам професионално в големия волейбол", завършва избраната за най-добро либеро волейболистка. 

 


Невъзможни мечти няма, така както е почти невъзможно топката да падне на земята в присъствието на терена на Михаела Михайлова... 


Четете още:

🔴 Ивет и още 16 лекоатлети представят България на европейското в Амстердам

🔴 Доц. д-р Ана Кочева: Глобализацията да ни претопи? Абсурд с 15 млн. българоезични

🔴 Ивайло Белев е единствения българин, който влезе в три световни ранглисти





Източник: bgvolleyball





Коментари

горе