Борисов в Брюксел: Стига с двойния аршин за Шенген!



Да се спре с двойния аршин за Шенген по отношение на България и Румъния. Това поиска премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където участва в срещата на върха на ЕС.

"Европейският парламент казва "да", Европейската комисия казва "да". Всички институции казват, че България и Румъния са спазили изискванията. И изведнъж една държава казва "не" и години наред това се протака", възмути се Борисов.

Той е поставил проблема и на срещата на ЕНП, която се проведе във вторник. "Казах им: "Докато не се приемат България и Румъния в Шенген, всичко останало не ме касае", разказа премиерът. Той призова за бързи преговори за напускането на ЕС от Великобритания, за да не се дава възможност за изява на популистите.

След референдума във Великобритания Европа трябва да се съсредоточи върху важните въпроси за бъдещето и най-вече върху сигурността на гражданите. Това заяви премиерът на среща с председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол. Премиерът за пореден път повдигна въпроса за приемането на България в Шенген, след като страната ни е изпълнила всички изисквания и след като това е констатирано и оценено и от Европейската комисия, и от Европейския парламент.

Борисов информира Дол за процеса по изграждането на възпиращите съоръжения по южната ни граница, съобщи "Стандарт". Двамата се обединиха около извода, че общата цел на десните партии и на отговорните политици в Европа днес е да се изправят с аргументи срещу антиевропейските популисти.


Четете още:

🔴 С Михаела топката трудно пада на земята

🔴 Ивет и още 16 лекоатлети представят България на европейското в Амстердам

🔴 Доц. д-р Ана Кочева: Глобализацията да ни претопи? Абсурд с 15 млн. българоезични





Източник: Всекиден





Коментари

горе