Как да преживеете инфаркт, когато сте сами…



Да речем, че е 16:17 и шофирате към дома, ( сам разбира се) , след необичайно тежък ден на работа. Не само че работата е била тежка , но също такаа сте имали и спречкване с шефа си. Наистина сте ядосан и колкото повече мислите за това, толкова по зле става.

Изведнъж започвате да изпитвате силна болка в гърдите , която започва да се излъчва по ръката и нагоре в челюстта ви . Вие сте само на около пет километра от най-близката болница, за съжаление не знете дали ще сте в състояние да стигнете до там.

Какво може да направите ? Знаете как се оказва първа помощ , но човекът, който ви е преподавал е пропуснал да ви кажа как да я използвате върху себе си.

Как да преживеете сърдечен удар, когато сте сами…

Повечето хора са сами, когато получат сърдечен удар . Без помощ човек, чието сърце спира да бие правилно, има само около 10 секунди преди да изгуби съзнание.

Въпреки това, тези жертви могат да си помогнат сами , като кашлят многократно ( ! ) И много енергично. Трябва да се поеме дълбок дъх преди всяка кашлица и тя да бъде дълбока и продължителна. Едно вдишване и изкашляне трябва да се ​​повтарят на всеки две секунди , без почивка , докато пристигне помощ , или докато сърцето се усети да бие отново нормално . Дълбоките вдишвания доставят кислород в белите дробове, а движенията  при кашляне свиват сърцето и запазват циркулацията на кръв .

Притискащото налягане върху сърцето също така помага то да си възвърне нормалния ритъм . По този начин човек може да стигне до телефон и между вдишванията да се обади за помощ .
………………………………………….. ……………………….

ОЩЕ ВЕДНЪЖ:

– Кашляйте многократно и много енергично, силно .

– Преди всяко кашляне трябва да се поеме дълбоко въздух и кашлицата трябва да бъде дълбока и продължителна.

Вдишването и изкашлянето трябва да се повтарят на всеки две секунди , без почивка , докато пристигне помощ , или докато сърцето се усеща да бие отново нормално!


Четете още:

🔴 Топ 10 на най-желаните гимназии у нас за учебната 2016/2017-та година

🔴 Контролирах мача, върнах си концентрацията

🔴 Гришо удари Жил Симон, продължава напред!





Източник: dermamirabel





Коментари

горе